Jordnara-belys-huvudbild

Att Odla Vintertid

I mitt senaste inlägg berättade jag om att jag och min man köpt hus. Efter att ha kollat på olika villor och radhus med olika stora trädgårdar var det ändå en stor trädgård som lockade allra mest. Jag har alltid drömt om ett växthus där jag kan gå loss och odla allt jag vill odla. Nu kommer vi ha en trädgård där ett växthus faktiskt också får plats i!

Eftersom vi bor i norr är det inte helt lätt att odla vad som helst. Jämfört med andra delar av landet har vi ca 2 månader kortare växtperiod, vilket har sina utmaningar. Men med ett växthus kanske vi kan få till det ändå. Just nu försöker jag ta in all kunskap som finns om odling och hur vi kan maximera odlingen i vår nya trädgård. Mycket information finns hos fröbolaget Impecta och där har jag grottat ner mig i massvis av bra tips gällande odling!

Vi får inte tillträde till huset förrän vid årsskiftet, vilket gör att vi inte kan fixa och förbereda i trädgården inför nästa vår och sommar. Det kändes först lite tråkigt, men man kan ju faktiskt smygstarta inomhus! I inlägget Vinterodla med belysning hos Impecta finns några tips om hur man kan förodla inför våren, men också hur man kan odla grönsaker och örter under vintertid. Här kan du även läsa om Fröer för odling inomhus året runt.

Att odla just örter är något som jag vill göra mer framöver. Dels då jag äntligen får ett större kök med köksö, så att både jag och min man får plats att laga mat tillsammans. Färska örter istället för torkade i matlagningen gör så mycket mer för maten, och det känns ju extra kul att använda sådant man odlat själv. Dessutom kommer det lukta så gott i köket hela tiden, med färsk basilika, timjan, rosmarin och andra goda örter.

Nu längtar jag ännu mer till att få flytta in i huset och få börja odla loss!

2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.