bus eller godis

Tips till Alla som ska gå Bus eller Godis med Barnen i Helgen

Halloween som tradition är ju inget som vi i Sverige har sysslat med så värst länge och inget som åtminstone jag har någon riktig kläm på. Vi har inte introducerat bus eller godis för vår son Sixten, som är 4,5 år, och det är ingenting vi kommer att göra i år heller. Men kanske nästa. Vi har dock köpt en pumpa som vi ska karva ut i veckan. Vi köpte den igår och när vi kom hem och jag ställde ner den fick jag ryggskott… Det blev alltså inget karvande igår och inte idag heller. Min man är på jobbresa och kommer hem först imorgon, så jag är lite smått begränsad i lekaktiviteter just nu. Men kanske att jag kan fixa med pumpan senare i veckan och då j*vlar ska den få för att den gav mig ryggskott, haha!

Varje år har det varit samma sak i lägenheten vi bor i. Plötsligt ringer det på dörren och där står ett gäng barn som är utklädda och vill ha godis. Vi är aldrig förberedda, men i år ska vi försöka att vara det. Den officiella Bus eller godis-dagen är nu på torsdagen den 31 november. Men jag tror att vi alla kan förvänta oss att det kommer barn hela helgen.

Jag har fått några tips från en amerikan som har stenkoll på Halloween och när det gäller att gå bus eller godis med barnen och dessa tips vill jag såklart dela med mig av inför helgen.

  1. Prata ihop er med familjer i klassen eller i kvarteret och gå en bestämd runda med era barn istället för att chansa på att knacka på dörr för dörr. Barnen får en bättre upplevelse om de slipper stå framför dörrar som aldrig öppnas eller öppnas av personer som inte alls är intresserade av traditionen eller som inte har någonting hemma att bjuda på.
  2. Ett enkelt sätt att visa om ni själva inte alls vill ha besök av utklädda barn, är att helt enkelt sätta upp en lapp på dörren där det står att ni inte önskar besök under Halloween. Vill ni däremot visa att “här firar vi Halloween” så se till att pynta er dörr med välkomnande Halloweenpynt. I USA gör många så att man sätter upp en pumpabild på dörren om man vill ha besök, och ghostbusters-spöket med den röda stopp-skylten på dörren om man inte vill ha besök. I Sverige kommer det nog dröja några år innan det blir allmänt känt, om det ens någonsin blir det.
  3. När ni själva ger ut godis, gör färdiga “paket” eller godispåsar, så att barnen inte behöver plocka godis själv med händerna.

Har du som läser några andra tips kring bus eller godis?

Obs! Det var inte den här söta lilla pumpan som gav mig ryggskott. Den här pumpan kan vara lugn.
3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Ingrid Wenell

    Så himla bra tips! Jag gillar traditionen och ÄLSKAR USA med alla deras firanden men har inte heller riktigt anammat detta. Hade så dåligt samvete denna gång då jag var ensam hemma och sjuk, inget godis och ingen pumpa, och jag nästan gömde mig för kidsen som gick förbi förväntansfulla. Nästa år får jag göra om och göra rätt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.