30år kopia

Mamma och Pappa – 30 år som gifta

Idag firar mina föräldrar 30 år som gifta och det vill jag såklart uppmärksamma som jobbar med bröllop! Jag var själv nästan 3 år när de gifte sig på Råå, utanför Helsingborg, 1989. Mamma hade egentligen köpt en svart sammetsklänning som hon ville ha på bröllopet, men fick höra av en vän att hon absolut inte kunde ha en svart klänning på sitt bröllop. Så då valde hon en annan klänning som hände i hennes garderob, en ganska vågad sådan om man tänker mönstermässigt.

På 80-talet var det lika mycket pampiga bröllop som bröllop som helt gick emot det förväntade. Puffärmar, volanger och glansiga material var populärt, men likaså att välja någonting helt annat till sin bröllopsdag. Då som nu, är det inte alla som kan identifiera sig med det klassiska bröllopsmodet, och min mamma var en av dem.

Jag kommer ihåg klänningen mamma hade på sitt bröllop, men jag minns den istället som en klänning som låg i maskeradlådan. Mamma kallar den för “städrock” numera. Jag tycker i alla fall att de var jättefina på sitt bröllop, stort grattis mamma och pappa på er 30-åriga bröllopsdag!

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny