bröllop+inspiration+blogg+minimalistiskt

Moodboard för bröllop med Pantones färg för 2020

I mitt förra inlägg, Bröllopsåret 2019 – Så såg det ut, skrev jag bland annat om 2019 års Pantonefärg, Living Coral, som präglade bröllopsåret i viss mån. Idag blickar jag mot 2020, där året Pantonefärg är Classic Blue, och bjuder på en moodboard på hur ett bröllop med mycket fokus på blått kan se ut.

Hur ska man tänka när det kommer till färgval på bröllop? På de flesta frågor kring bröllop är mitt standardsvar: “Gör precis som du vill”. Men sanningen är att det finns lite olika sätt att tänka när det kommer till färg. Ska man maxa med färg i mängder eller bara hålla sig till en eller två färger som sätter prägel på dagen? Vissa säger att de inte ska ha något speciellt färgtema på sitt bröllop, men färger måste väljas på ett eller annat sätt ändå och då kan det vara skönt att ha en moodboard som grund.

En riktlinje när det kommer till färger generellt är att arbeta med bas- och accentfärger. Men exakt hur du vill arbeta med det är upp till dig. I moodboarden nedan agerar blått som basfärgen i lite olika nyanser. För att skapa en stark kontrast kan du då välja en intensiv orange nyans eller vinröda toner. Vill du ha en lugnare känsla, så väljer du en varmare färg som accentfärg, kanske i ljust orange, ljust rosa eller beige. Eller så håller du dig till din basfärg och låter blått få dominera i olika nyanser.

Oavsett vilka färger du och din partner väljer till ert bröllop, så kan det vara bra att göra en moodboard så att ni vet vad ni ska hålla er till för att få en röd tråd. Det kan underlätta enormt i planeringen, så att ni inte spretar åt för många håll.

Fotografer: Michelle Lippert PhotographyFotograf / Kaytlin Lane Photography /Amanda Freskgård / Åsa Lännerström

Hade du velat se fler moodboards för bröllop? Skriv gärna ditt svar i en kommentar så vet jag om intresset finns för fler varianter!

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Mia Anderberg

    Ja! Älskar moodboards!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.