IMG_4030

Inspiration till att odla med barnen

I samarbete med Brother

En av alla saker jag har sett fram emot i samband med att ha flyttat till hus har varit att odla. Att få ha en egen trädgård att plantera i och ett kök där färska kryddor kan stå på rad, redo att förgylla matlagningen. Både jag och min man är väldigt matintresserade och står gärna i köket länge. I nya huset har vi en köksö, som jag länge har drömt om att ha i ett framtida hus. Och nu har vi det! Det blir så mycket mer socialt med en köksö, där gäster kan sitta på stolarna runt omkring och dricka en fördrink medan någon av oss lagar middagen.

När det gäller färska kryddor så är det ju enkelt att köpa i en mataffär, men det är ju så mycket roligare att odla själv och se de små bladen växa fram. Särskilt kul tycker min son Sixten att det är som så klart har fått vara med.

Eftersom jag inte är någon trädgårdsmästare direkt, valde jag att odla koriander och basilika. Något som jag läst mig till är enkla kryddor att ta hand om. Det är även de färska kryddor som vi annars köper mest av, så det var ju passande.

I samarbete med Brother och deras märkmaskin P-Touch Cube vill jag inspirera till odling med barnen och det är faktiskt min son som har varit med och valt färg på tejp och material att fästa tejpen på. När vardagen ofta är sig lik med lämning och hämtning på förskola, mycket skärmtid och en kamp om huruvida man verkligen måste tvätta händerna efter varje toabesök, så är det bra att bryta rutiner och göra någonting helt annat tillsammans. Sixten delar min nyfikenhet på odling, så det här var ett passande projekt för oss två.

Det är via Brothers P-Touch Cube som man skriver ut etiketterna som kan användas till allt fantasin tillåter. Sixten tycker det är jättekul att skriva ut små textremsor till i sitt rum. Allt från bilar till duplobitar har fått etiketter på sig.

När man skriver ut etiketter använder man sig av en app där det både finns färdiga mallar samt möjlighet till att starta från scratch med sin design. Det finns tejp i alla möjliga färger och mönster, och det går även att skriva ut text på satinband vilket till exempel passar bra till presenter.

Det var lite drygt en vecka sedan vi började odla och det har äntligen börjat komma fram några blad. Koriandern verkar gå lite segt dock.


Min son fick som sagt välja färg den här gången och det blev en grön tejp med svart text. ”För växterna är ju gröna, så det blir ju perfekt”, sa han. Han fick även fundera ut vad vi ska skulle sätta tejpen på. Att sätta direkt på krukorna var ett alternativ. På gamla glasspinnar ett annat. Men det slutade med att vi klippte ut pappbitar från en toalettrulle, vilket blev stabilt och bra.

För Sixten var det också viktigt att sätta namn på det som växer ute i rabatten utanför ytterdörren. Där har det börjat dyka upp något spännande som vi inte vet vad det ska bli än. Sixten gissade på majs, men vi får väl se. 😉

Brothers P-Touch Cube kan köpas hos bland annat Kjell & Company, Clas Ohlsson och Dustin.

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.