IMG_8102

Lunch med vän i Umeå + besök på Chokladfabrik

Det har varit en lugn och härlig fredag här i Umeå. Solen skiner, det är friskt i luften och knoppar på träden börjar bli till gröna blad. Medan körsbärsträd är på väg att tappa sin blad på andra delar i landet, ser jag ingen skymt av att det är ens är påväg i min trädgård. Det är då man inser hur avlångt vårt land faktiskt är, när det är så pass markant skillnad i blomning.

Om ca en månad kan jag plantera ut det jag förodlat inomhus, men jag gissar att ni söderut har gjort det för länge sen. Eller?

Men tillbaka till idag. Jag började dagen med en att gå igenom produktbilder av vigselringar som jag fotograferade igår för Schalins of Sweden. Efter det körde jag in min man till sitt jobb i stan, egentligen enbart för att hämta upp en orienteringskarta över Holmsund. Imorgon ska han och sonen Sixten på “skattjakt” och hitta några stationer. Därefter mötte jag min vän Matilda på Sen, där vi åt magisk asiatisk lunch. Matilda är fotograf och fotograferar främst bröllop, men också mycket familjeporträtt och nyfödd-bilder. Hon har alltid kameran i högsta hugg och tog bilden på mig nedan. Det är väldigt sällan jag hamnar framför kameran, men är alltid tacksam när det händer så man i framtiden vet hur man såg ut när man var 33 år, haha!

Matilda är verkligen en superskicklig fotograf, så spana gärna in henne på Instagram ifall du söker en fotograf i Umeå. Du hittar henne här: @matildastillvaro.

Efter lunchen åkte jag för att träffa “ChokladJenny” i hennes chokladfabrik. Hon skapar choklad direkt från bönan, vilket det inte är många i Sverige som gör. Tror det finns fem fabriker bara som tillverkar chokladen helt från scratch, så som hon gör. Det är häftigt! Fick smaka en hel chokladböna och blev överraskad av hur gott det var i sin “råhet”.

Jag tog tyvärr inga bilder inifrån fabriken, vilket jag såklart ångrar nu. Men nästa gång jag besöker henne ska jag se till att göra det! Däremot fick jag smaka på flera olika varianter av choklad som hon smaksatt. Det är framförallt två smaker jag tar med mig efter idag som var mer unika än de andra. En av dem var en pralin med iscider, där iscidern är lokalt framställd av Brännland Cider. Wow, vilken smakexplosion det var! Så gott!

Men den som gjorde ännu mer intryck var en choklad med älgört. När jag åt den fick jag en plötslig nostalgitripp tillbaka till mellanstadiet och jag förstod inte varför. Jag började nästan gråta, vilket känns helt bisarrt att göra över en chokladbit… Men det blev en sån känslostorm! Jag utbrast att jag fick barndomsminnen av den men att jag inte kunde koppla varför och frågade vad mer som var i. Svaret var att älgört smakar lite som tuggummit Jenka. Hur coolt?!

Imorgon ska jag ha ett par provningar i butiken och sen njuta av en solig lördag och fixa lite i trädgården. Kram!

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.