image00013

Sixten 5 år skapar blomsterarrangemang från trädgården

Har du sett programmet Karl Fredrik på Österlen på TV4? Jag har nyligen börjat titta på det och älskar det! Dels är jag svag för allt som har med Skåne att göra, eftersom jag själv är uppvuxen där. Så att få en dos av skånelängor och det skånska landskapet via TVn är härligt. Nästa vecka åker jag ner tillsammans med min man och son, för att hälsa på mina föräldrar. Blir första träffen sedan pandemin började, så vi längtar!

Men tillbaka till Karl Fredrik på Österlen! Idag såg min son Sixten lite av ett avsnitt med mig och frågade “Kan man arbeta med blommor?”. Sixten som tidigare haft full fokus på att bli “robotbyggare” har nu helt bytt karriärspår och vill bli florist. Så efter middagen nu ikväll tog vi en tur i trädgården och i dikeskanterna i områdena för att plocka lite blommor till ett blomsterarrangemang som Sixten fick sätta ihop helt själv.

Först sa jag till Sixten att det är bra att sortera upp blommorna, så det gjorde han.

Vi hade plockat lite kvistar av rönn och björk, rallarros, smörblommor, klöver, lejongap och lite annat smått och gott vi hittade.

Jag berättade för Sixten att man var tvungen att ta bort bladen längst ner på stjälkarna, för de ska inte hamna i vattnet. Så det gjorde han också.

Nu är han igång!

Under altanen hittade vi för några dagar sen en stor blåklocka, så den bestämde vi oss för att knipsa av till arrangemanget också.

Klart! Han tyckte det var SÅ kul och blev nöjd över sitt resultat. Jag med! I Skåne ska vi göra samma sak, och kanske med helt andra ingredienser. Blir spännande!

 

10
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Morfar

    Så fantastiskt fint 🙂

  2. Maria

    Jag cyklade förbi ett stort område med blommande renfana och rallarros här i Landskrona idag. Trots att Umeå är så långt norrut har vi samma blommande blommor i Skåne nu. Men jag saknar de stora blåklockorna!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.