image00007

Semester hemma i Skåne

Igår kom vi äntligen fram till mina föräldrar i Skåne efter två dagars bilkörande från Umeå. Vi brukar alltid ta tåget ner, men såhär i Coronatider kändes det tryggare med bil för mina föräldrars skull. Vi övernattade i Södertälje och Sixten var så duktig som klarade resan så bra. Vi har aldrig kört så långt med honom tidigare. Ca 3 timmar med bil var det längsta förut. Men allt gick bra, med undantag för en kort panikartad stund när vi skulle ta oss ut från Uppsala efter vi ätit middag. Många rondeller och svängar gjorde att Sixten blev åksjuk och panikgrät. Men efter kanske 10 minuter blev han så utmattad att han somnade vid Arlanda och sov sedan hela vägen genom Stockholmstrafiken och vaknade när vi parkerade utanför hotellet i Södertälje. Perfekt, även om det var jobbigt en stund!

Men nu är vi i alla fall framme på landet i Skåne och här ska vi stanna i ca 10 dagar. Idag gick vi på en promenad runt gården, där mina föräldrar hyr ett hus. Häng med!

Alla landskap har sina egna varningsskyltar. I Skåne syns varning för fasan lite här och var på landet, medan vi i Umeå har varning för ren.

I det här lilla huset bodde en påfågel förr i tiden, som de som äger hela gården hade. Kommer ihåg den från när jag var liten. Jag och yngsta flickan på gården brukade gå runt och leta påfågelfjädrar som fågeln tappade.

Mysigt trädgårdsland med massor av fina blommor, grönsaker och bär.

Spana in största hallonet!

Superlång solros!

Huset som syns i bild är ett hus som vi hyrde för många år sedan, men idag bor mina föräldrar i ett annat hus på gården som de bott i sedan ca 15 år tillbaka.

Älskar stockrosor!

Här vid dammen gifte jag och Nils oss 2016. Alltid mysigt att gå förbi den platsen igen.

Hoppas du som läser har en fin och lugn sommar! Själv är det först nu jag går in i semester-mode, så gott det går som egenföretagare. 🙂 Dyker dock upp igen här på bloggen under semestern med fler Skåne-bilder!

 

8
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.