image00007

Trädgårdshäng i Augusti

Det är sensommar och det känns i luften som är kyligare om mornarna. Vi närmar oss hösten, som är min favoritårstid. Den är så där lagom på alla sätt och vis. Jag och min familj njuter dock av sensommarvädret till fullo och är ute i trädgården och på äventyr på lekplatser så mycket det bara går. Här kommer en bildserie från häromdagen, när vi bara lekte på baksidan och strosade runt bland allt som växer just nu.

Precis nedanför vårt hus har vi “hoppstenen”, en större sten som Sixten älskar att hoppa från.

Sixten och jag precis vid hoppstenen. Bakom oss är ett område nedanför vårt hus som ingen äger. Eller, den som äger det gör inget med det så det är bara vildvuxet, fullt av hallon, rallarrosor och annat grönskande.

Vi vänder blicken mot vårt hus, där man ser att busken i förgrunden redan sagt hejdå till sommaren.

Vi har SÅ mycket vinbär på vår vinbärsbuske. Vi har gjort saft, paj och plockar flera liter som ligger i frysen, men ändå ser det inte ut som att vi har plockat någonting alls. Lyx ändå!

I ena hörnet av altanen har det växt för fullt. Gul Zucchini och jordgubbsplantor i mängder.

 

Till den här avlång pallkragen fick jag flytta över några jordgubbsplantor och revor. De blev lite hängiga efter flytten, men hoppas att de repar sig till nästa år.

Här är i princip det enda som blommar i trädgården just nu. Detta är ju vår första sommar i nya huset, så vi har avvaktar för att se vad som växer upp. Nu vet jag att jag till nästa sommar ska plantera lite mer växter som bloggar sent på sommaren, så att vi får njuta av en färgglad trädgård så länge som möjligt. Tar tacksamt emot tips på bra blommor som växer bra i Umeå på sensommaren! Skriv en kommentar om du råkar har några supertips där.

 

5
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.