lofoten-norway-elopement-photographer-0287_web

Throwback till fotoworkshop i Lofoten September 2019

För ett år sedan befann jag mig i Lofoten för en fotoworkshop för bröllopsfotografer som jag tillsammans med Cole Roberts från Way up North anordnade. Det var den andra workshoppen vi arrangerade just i Lofoten och sedan dess har vi även bjudit in till vinteräventyr hos ICEHOTEL i Jukkasjärvi. Den sistnämnda skedde i mitten av mars i år, precis innan gränserna stängdes på grund av Coronapandemin. Se några bilder därifrån i det här inlägget: BEHIND THE SCENES FRÅN WORKSHOPEN PÅ ICEHOTEL.

Idag vill jag dela med mig av några inlägg från förra september. Drömmer mig ständigt tillbaka och längtar tills allt känns mer normalt igen så att jag antingen kan dra dit på en till workshop eller ta med familjen på en semester.

I två av dessa röda tillhörande Lofoten Basecamp hus bodde vi. Det var SÅ bra boende med flera rum, badrum och kök med full utrustning. Det var cirka 15 min med bil till staden Leknes, där allt man behöver finns.

Vid första tillfället, i april 2019, flög jag till Lofoten. Men det var en komplicerad sträcka tyckte jag, speciellt då jag är lite flygrädd. Då flög jag Umeå-Stockholm-Oslo-Bodö-Leknes. Fyra flygresor och en riktig omväg kändes det som. Så denna gången hyrde jag en minivan istället och vi var 4 personer som körde från Umeå och hämtade sedan upp en 5e deltagare i Kiruna innan vi korsade gränsen till Norge.

Vägarna i norra Norge är smala och oupplysta. Inte ens reflexpinnar står längst vägarna så jag rekommenderar ingen att köra i mörker, som vi tyvärr fick göra de sista 2-3 timmarna. Det är dessutom synd att missa det oerhört vackra landskapet!

Workshoppen bestod av två dagar av fotograferingar med två olika modellpar. Varje par hade två outfits var och det var klädsel från vår egen kollektion Ellen Marie Bridal tillsammans med annan klädsel som min kollega Kristina också sytt, fast enkom för denna workshop.

En stor favorit bland fotograferna blev den här spetsklänningen som slutar ungefär vid mitten av smalbenen .

Alla bilder ovan är från dag 1 av workshoppen och är behind the scenes-bilder tagna av mig. Bilderna som kommer nedanför är från dag 2 och är fotograferade av den skotska fotografen Loraine Ross.

Som sagt, längtar tillbaka och hoppas att jag kan åka dit snart igen! Är du nyfiken på hur första workshoppen i Lofoten såg ut kan du spana in det här: FOTOWORKSHOP I LOFOTEN 2019.

 

 

 

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Jonathon

    Such stunning photos, thanks for sharing!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.