Sisters in Law Magazine bröllopstidning

Sisters in Law fyller 5 år

Idag är en stor dag för mig. Sisters in Law som bröllopsblogg fyller nämligen 5 år!

För lite mer än 5 år sedan kontaktade min svägerska Elinor mig och frågade om vi inte skulle starta en bröllopsblogg med bohemisk och lantlig inspiration. Jag sa “absolut!” och idag är Sisters in Law en av Skandinaviens största bröllopsbloggar, har ett bröllopsmagasin, en egen kollektion med brudklädsel, en fysisk brudbutik i Umeå och vi arrangerar workshops för bröllopsfotografer. Idén om en blogg har verkligen utvecklats till så mycket mer och jag undrar vart vi landar om ytterligare 5 år.

I det här inlägget tänkte jag att ni skulle få följa med på några ögonblick från de senaste fem åren. Från 2015 till 2020. Häng med!

Sisters in Law lanseras som bröllopsblogg – 2015

Den 2 november 2015 lanserade Sisters in Law efter att jag och min svägerska Elinor förberett den i cirka 3 månader. Vi ville att visa upp hög nivå på fotografi och bröllopsinspiration som skiljer sig från det traditionella.

Fotograf: Maira Martins

Till vänster är Elinor och till höger är jag. Bilderna tog vi i samband med att vi firade 6 månader om jag inte minns fel.

Fotograf: Maira Martins

Vi startade bloggen medan Elinor var mellan jobb och jag var mammaledig. I början var bloggen främst en hobby för att fördriva tiden lite. Men sedan fick Elinor jobb på advokatbyrå och bloggen började ta fart. Så antingen fick vi lägga ner den, eller så fick jag försöka satsa på den själv. Jag valde att satsa själv.

BIC Factory – 2016

Under 2016 flyttade jag in på företagsinkubatorn BIC Factory i Umeå. Där fick jag hyra kontorsrum och fick företagsstöd i form av coachning. Under de första 2 åren med Sisters in Law tjänade jag ytterst lite pengar. Det fanns inte ens en tanke på att ta ut någon slags lön i första taget, utan alla intäkter gick till att driva bloggen. Men det var något som jag och min man var överens om att det var värt att satsa på ändå. Det var okej med ett par års lönebortfall, vi skulle klara oss ändå.

Efter ett tag på BIC Factory fick jag kontakt med Kristina Grahn på Instagram. Hon skrev till mig hösten 2016 och frågade om vi skulle samarbeta på något sätt. Lång historia kort – det gjorde vi. Strax därpå publicerade vi ett första blogginlägg med Kristina som modell i den klänning hon själv sydde till sitt eget bröllop. Exempel från den fotograferingen syns nedan.

Fotograf: Thea Holmqvist

Boken Gift – Skapa Ditt Unika Bröllop – 2017

Efter att ha gjort en fotografering ihop gjorde vi en till. Och en till. Kristina satt på en annan företagsinkubator i Umeå, eXpression, och en företagscoach där föreslog att vi skulle göra en bok ihop för att samla alla fotograferingar vi styrt ihop. Bröllopsboken “Gift – Skapa Ditt Unika Bröllop” blev det riktiga stora startskottet i mitt och Kristinas samarbete.

Vi började arbeta med boken i januari 2017 då första fotograferingen skedde. Totalt gjorde vi 10 fotograferingar med hållbart bröllop som genomgående tema. All klädsel i boken sydde Kristina (mycket av återbruk) förutom 2 second hand klänningar som vi fick låna från Myrorna. Bilden ovan är från vår sista fotografering som skedde i juni 2017 i Borgafjäll.

Nedan syns jag och Kristina på vår lansering i december 2017 och till höger i bild nedan är vår bok på Akademibokhandeln.

Det var i samband med boken som jag och Kristina slog ihop våra enskilda firmor och skapade ett gemensamt aktiebolag med bröllop i fokus. Bröllopsbloggen på “ena sidan” och sömnad på “andra sidan”.

Studio Sisters in Law – 2017

I oktober 2017, strax efter att jag och Kristina slagit ihop våra enskilda firmor till ett aktiebolag, slog vi upp dörrarna till Studio Sisters in Law. Där skulle främst Kristina sitta och ta emot kunder för sömnad av brudklänningar.

Ovan syns Kristina och jag i studion. (Dock en bild från 2018).

Kontoret hade vi på företagsinkubatorn eXpression, där även jag fick flytta in efter att vi slagit ihop våra firmor. Nedan syns en bild därifrån, en novemberdag 2017.

Sisters in Law Magazine 2018

I början av 2018 lanserade vi det första numret av Sisters in Law Magazine. Första året hade vi stora ambitioner och ville släppa 6 nummer per år. Det var väl lite att ta i så här i efterhand… Nu för tiden släpper vi 2 nummer per år, men desto tjockare än de första vi släppte.

Vi samarbetade med formgivaren Stina Nyström som gjorde all layout, vilket hon fortfarande gör! Nyligen släppte vi vårt 10:e nummer, som syns i mitten i bilden nedan.

Ellen Marie Bridal 2018

Under 2018 lanserade vi även vår kollektion med brudklädsel som vi döpte till Ellen Marie Bridal. Jag och Kristina tog varsitt släktnamn som klingade bra, Ellen från henne och Marie från mig och satte ihop det. Vi vände fram och tillbaka på alla möjliga släktnamn vi hade. Vi började först med “Zanna Kristina Bridal”, “Kristina Sofia Bridal”, “Sofia Ellen Bridal” och kom sedan fram till att just Ellen Marie Bridal lät bäst att säga.

Min svägerska Elinor kallas också för Ellen, så det känns även som en hyllning till henne för att hon kom med idén till Sisters in Law från början.

I september 2018 åkte vi till Paris för att göra vår första riktiga fotografering med tyllkjolarna. Vår ambition var att direkt sätta varumärket på den “internationella kartan” och då måste man ut och fota i världen, eller hur? Paris var en lagom lång resa i början.

Foto: Pierre Atelier

Vi mötte upp den franska fotografen Pierre Atelier en tidig morgon för att få så mycket “egentid” framför Eiffeltornet som möjligt – en självklar fotoplats. Trots den tidigare timmen var det fullt med folk som tänkte som vi. Så det blev en snabb fotografering där, för att sedan gå vidare mot andra delar av staden.

Foto: Pierre Atelier

På bilden ovan stå Kristina och fixar lite hår på Sophie som är en av våra frilansbloggare, som så snällt ställde upp som modell i Paris.

Foto: Pierre Atelier

Vi hann inte med att fotografera i Montmartre som vi ville, men det får bli ett annat år. Något som vi däremot hann med var att träffa designern Lilli Jahilo som också var i Paris, då det var Paris Fashion Week samtidigt. Jag och Kristina hade träffat henne tidigare under en pop up i Stockholm och när vi insåg att vi skulle vara i Paris samtidigt passade vi på att träffa henne och göra en fotografering även med hennes klänningar. Det var kul att få klä upp sig i hennes lyxiga klänningar och glida runt på stan för en stund.

Efter den fotograferingen har våra kjolar fått besöka många spännande städer och länder. Många fler än vi själva fått besöka… Miami, Bali, Mallorca, Island och Marrakesh är några av destinationerna som vi är lite avis på.

Fotograf: Jonas Burman / Plats: Miami
Fotograf: Birgit Walsh / Plats: Mallorca
Fotograf: From Tess With Love / Plats: Island

 

Årets Unga Företagare – 2018

I november 2018 fick jag och Kristina ta emot pris som Årets Unga Företagare i Umeå. Oj så glada vi blev!

Såklart hade vi varsin tyllkjol på.

Samma höst fick vi också ta emot priset Young Start Up Award som Umeåföretaget Aptum står för. Priset delades ut av ingen mindre än Prins Daniel.

Ny Adress – Studio Sisters in Law – 2019

Under våren 2019 flyttade vi ut från vår företagsinkubator. Man får endast sitta där i 2 år så det var helt enkelt dags. I samband med att vi flyttade vi även ut från studion, då vi helt enkelt behövde en större lokal för både butik, sömnad och kontor. Adressen fick bli Rådhusesplanaden 13 i Umeå, och där är vi fortfarande.

Workshops – 2019

I april 2019 anordnade vi vår första workshop för bröllopsfotografer tillsammans med Cole Roberts på Way up North. Destinationen blev Lofoten i Norge. Med oss hade vi såklart tyllkjolar och annan brudklädsel som Kristina sytt.

Redan i september samma år skedde ytterligare en workshop i Lofoten, då det var så lyckat i april. Några bilder från den resan ser du nedan.

Workshop hos ICEHOTEL i Jukkasjärvi – 2020

Precis innan pandemin gjorde så att alla gränser stängdes hann vi med en till fotoworkshop. Denna gången stannade vi i Sverige för ett vinteräventyr i Jukkasjärvi och ICEHOTEL. Bilderna nedan är från Sanna Lidström som arbetar som bröllopskoordinator och fotograf på ICEHOTEL.

Det var ett riktigt härligt vinteräventyr på ICEHOTEL. Vilken plats! Jag rekommenderar alla att åka dit.

Bröllopsbruket 2020

Veckan efter vi kom hem från ICEHOTEL öppnade vi upp dörrarna till ett nytt koncept vi tagit in i vårt brudbutik i Umeå, nämligen Bröllopsbruket. Ett himla bra koncept där vi och 4 andra Bröllopsbruket-butiker i landet förmedlar second hand brudklänningar. Klänningarna är max 5 år gamla och i väldigt fint skick.

Fotograf: Lupin Foto
Fotograf: Lupin Foto

Jag i bilden ovan på premiärdagen i mars.

Pjuh! Det har egentligen hänt mycket mer under alla dessa år, men nu fick ni vara med om några ögonblick i “Historien om Sisters in Law”. To be continued.

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.