recept pesto ogras

Ogräspesto

Jag jobbar lite denna klämdag, gör du? Jag har gjort en brudbukett, en tärnbukett och en knappnålsblomma. Det var en riktigt vårdröm med liljekonvalj, narciss och akleja i! Eftersom att jag alltid är lite stressad när jag gör brudbuketter så glömde jag att ta fina bilder på dom! Några mobilbilder uppifrån finns på min insta.

Nu till något annat:

If you can´t beat them -eat them! Ogräset alltså. Vet du att du kan äta supermycket gröna grejer i nautren, speciellt så här på våren är dom super späda och goda. Vild mat är en grej som jag har nördat ner mig i. Älskar tanken på att plocka min egen mat utan att den har åkt massa varv runt jorden.

I den  här peston kan du blanda i det ätliga ogräs du har i just din trädgård. Jag har använt löktrav, nässlor, rölleka och våtarv. Denna pesto är sprängfylld med nyttiga vitaminer!

Men plocka inte närmare än 50 meter från en väg. Då är det nog inte så nyttigt längre!

Recept nedan!

Foto: Bästa Emmy Lundström

 

img-2

Recept:

1 liter löktrav, rölleka, våtarv och nässlor

1-2 dl olivolja

100 g  riven västerbottenost

50 g pinjenötter

Förväll nässlorna genom att koka dem hastigt i cirka två minuter. Rosta pinjenötterna i en het panna och mixa sedan tillsammans med ogräset och olivoljan. Rör till sist i osten och smaka av med salt och peppar.

Gott till det mesta!

Hoppas att ni har en helt underbar dag i solen!

Kram Nika

0
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Så inspirerande recept! Jag bor mitt i stan, så där är inte ogräset så himla kul att gå i närheten av, men varje gång jag kommer hem till mina föräldrar ute i skogen så utnyttjar jag möjligheten. Ogräs kan ju användas till så mycket!

    1. Åh, tack Linn! Ja, exakt, mitt i stan ska man nog akta sig för att äta ogräset. Tack för påminnelsen, ska lägga till det i texten!

  2. Åh vilket inspirerande inlägg! Försöker också att ta vara på mycket i naturen, men har inte kommit till ogräset ännu 🙂 Tack för peppen till det och trevlig helg!

    1. Bara att börja plocka! =) Trevlig helg!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny