Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops.
​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen.
Kolla in min insta här och min hemsida här
Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Kirsquiche med rödbetor och fetaost

Kirsquiche med rödbetor och fetaost

Puh, nu är det högsäsong för blomsterdesigners må jag säga! Kul som tusan att jobba så mycket med slitigt också! Just nu jobbar jag sex dagar i veckan och försöker vila på söndagar.

Här kommer ett till recept på ogräsmat så länge!

Emmy Lundström har tagit dom fina bilderna!

Gröna godingar! Granskott, brännässla, syren, löktrav, kirskål, maskros, klöver, tusensköna, kärleksört, daggkåpa, gräslök och våtarv. Allt detta går att äta!

Kirsquiche med rödbetor och fetaost

6 portioner

Kirskål är ett besvärligt ogräs som är svårt att bli av med. Men varför skulle man vilja det? Kirskålen smakar gott i exempelvis sallader eller soppor. Eller så stuvar man kålen lätt och äter som tillbehör till grillad fisk. Här har vi använt den i en enkel och god rödbetspaj.

4 färska rödbetor (à ca 125 g)

2 dl gräddfil

1 ägg

1/2 msk flytande honung

2 dl riven västerbottenost

150 gram fetaost

1/2 tsk torkad timjan

2 dl kirskål

1/4 citron

Olivolja

Salt och peppar

Pajdeg:

150 g rumsvarmt smör

3 1/2 dl vetemjöl

2 msk vatten

Koka rödbetorna med skalet kvar tills de är mjuka, det tar ungefär 45 minuter. Spola i kallt vatten, skala och skiva betorna tunt.

Sätt igång med pajdegen, börja med att skära smöret i tärningar. Blanda tillsammans med mjöl så du får en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ungefär 24 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel och ställ pajformen i kylen i en halvtimme.

Värm ugnen till 200 grader och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.

Skölj kirskålen och hacka grovt. Fräs med olivolja i en stekpanna i några minuter. Pressa över citron, salta och peppra. Blanda gräddfil, ägg, honung, ost, timjan, kirskål, salt och peppar i en bunke.

Lägg rödbetskivorna i botten av pajskalet och täck med fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 30-40 minuter tills pajen har fått färg. Njut!

Seså, ut och plocka med er nu!

Kram! –Nika

1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skillad Florals

Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops. ​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen. Kolla in min insta här och min hemsida här Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Senaste inläggen på Lovely Life

Måndagspyssel

Hej måndag, vilken helg vi har haft. Så galet härligt med sol och jag har hängt med min fina familj ute på gården mest hela

6
Läs mer »

Tips till adventskalendern!

I samarbete med Babyshop, innehåller affiliatelänkar. December närmar sig med stormsteg och varenda år har jag fått smått panik när jag insett att jag glömt

6
Läs mer »
Stäng meny