Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops.
​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen.
Kolla in min insta här och min hemsida här
Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Recept: Saft på älgört

Recept: Saft på älgört

Nu blommar älgörten här i stockholms skärgård. Visste du att du kan göra saft på dessa blommor? Det kan du! Så här gjorde jag:

Lägg 50 st blom i en stor skål, hink eller kastrull.

Skär 2 ekologiska tvättade citroner i skivor och lägg ner på blommorna tillsammans med

2 kg socker och 60 g citonsyra och rör om.

Låt saften stå svalt 4 dagar till en vecka och häll sen upp på rena flaskor.

_MG_1332

Älgört eller älggräs innehåller rikligt med salicinsom.  I kroppen omvandlas detta till salicylsyra som har antiinflammatoriska, smärtstillande och febernedsättande egenskaper. Älgört innehåller dessutom mycket c-vitamin.

Om du vill spara denna läkeväxt till i vinter så kan du öka mängden blommor och minska på sockret och sen frysa in så får du en naturlig aspirin att ta till hela året. Frys in i små iskuber så kan du ta fram så mycket som du behöver.

Lycka till!

Kram Nika

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skillad Florals

Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops. ​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen. Kolla in min insta här och min hemsida här Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Senaste inläggen på Lovely Life

Jag flyttar

Så var det dags att säga hejdå till den här underbart härliga sidan och flytta min blogg till min alldeles egna sida. Jag har bloggat

0
Läs mer »

Tv-tips; Jag är Anne

Hej lördag! Veckorna just nu är minst sagt hektiska och jag hinner inte riktigt med mig själv. Jag och Lollo har mycket att göra i

0
Läs mer »

Lucia

  Idag är vi lediga hela familjen och jag och barnen gick upp tidigt, dock inte frivilligt då utan här bestämmer Bianca när de är

0
Läs mer »
Stäng meny