img-4

Om att göra sina egna blommor på sitt bröllop

Igår hade jag och min Mårten treårig bröllopsdag. Känns som längre sen faktiskt. Vi har ju i och för sig varit tillsammans i fjorton år.

Jag tänkte berätta lite hur det gick till när jag fixade blommorna till mitt bröllop.

Jag skulle alltså göra 15 bordsdekorationer, fyra tärnbuketter, fyra knappnålsblommor, en brudbukett, två kransar, en halvkrans (till mitt hår) och blommor till blomsterbågen. Samtidigt som jag skulle fixa med allt annat som ska fixas med till ett bröllop. Kanske inte min brightaste idé i livet. Men, det gick! Ja, med vissa bumps in the road. Tärnbuketterna blev inte alls som jag hade tänkt, knappnålsblommorna hade jag aldrig släppt igenom till en kund och kransarna ratades av barnen. Haha!

Jag skulle bestämt ha craspedia i min bukett, dom matchade ju mina skor och naglar! Det är dom små gula bollarna på bilden, solboll på svenska. Nu var det så att dom inte kom med i beställningen som jag hade gjort…grrr. Men så fick jag tag på dom i Borås, så min svärfar kunde plocka upp dom samma dag som bröllopet. SAMMA DAG SOM BRÖLLOPET! Så knappnålsblommorna och min brudbukett fick göras en timme innan själva vigseln.

Jag gillar att ta tid på mig och  känna in brudbuketterna men inte denna gång inte. Tjoff, tjoff så fick den vara klar. Men buketten blev jag ändå rätt nöjd med. Knappnålsblommornas hastverk var det värre med, de föll liksom isär under dagen, man kan se det på Mårtens knappnålsblomma på bilderna.

Här är jag innan bröllopet och gör min brudbukett, ser ändå rätt lugn ut!

Den klara buketten!

Jag och mina tärnor!

Foto: Ceen Wahren

Hade jag gift mig igen så hade jag fortfarande gjort blommorna själv men skippat craspedian!

Detta är vår brudbåge som vi gifte oss framför. Den satte jag min syster på. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig men fin ändå!

Vi gifte oss på fantastiskt vackra Näs gård utanför Mullsjö, där Mårten är uppvuxen.

 

Dom flesta bilderna har min syrra Ceen Wahren tagit.

Kram i sommarhettan! -Nika

2

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Så fint och så fina bilder!! Tack för tips också. Jag ska gifta mig i september och ska göra alla blommor själv med lite hjälp av min pappa som är gammal florist och så. Ska bara ha enkla små buketter på borden och så men jag skulle vilja ha blommor som är hyfsar i säsong i slutet av september. I vinröda nyanser – har du tips på vad? Där vi gifter oss finns inte så mycket till blomsteraffärer och så, tror du man kan beställa till dem och när ska man göra det isåfall? Hade en tanke om att köpa olika plantor för säsong och klippa blommor av – vad tror du om det? Vad tror du om att blanda i Ljung i buketten – är det för mycket begravning över det?

  Skulle bli evigt tacksam för tips! Har aldrig gjort detta innan och är bara hobbyflorist 🙂 kram

  1. Hej Ingrid!
   Förlåt för sent svar! Lite semester seg här!

   Så himla spännande med giftermål! Grattis!

   Jag skulle föreslå dahlia i vinrött eller hortensia som är en underbar höstsnittblomma. Finns i vackra vinröda nyanser!
   Sen tycker jag att det är väldigt fint med blomstermorot som också är lite vinröd. Fråga i blomsteraffären, dom beställer från sina leverantörer så om du säger till någon vecka i förväg borde det gå bra!

   Jag tycker att det är fint med ljung! Men så bryr jag mig inte så mycket om vad som är ”passande” heller. =) Är det fint så är det fint!

   Att köpa plantor och klippa av går jättebra! Enda kruxet är at dom ibland har lite för korta stjälkar för att binda en bukett.

   Lycka till!

   Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny