Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops.
​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen.
Kolla in min insta här och min hemsida här
Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Fläderbärssaft

Fläderbärssaft

Just precis nu finns det massor med fantastiska, vackra och saftiga fläderbär ute i naturen. Då är det förstås ett ypperligt tillfälle att göra fläderbärssaft! Eftersom att det är ett riktigt äppelår i år så använde jag ett recept med äpplen i med de går lika bra att hoppa över.

Foto: Pernilla Ahlsén

 

Recept:

  • 2 liter fläderbär
  • 3 äpplen
  • 5 dl vatten
  • ca 5 dl socker
  • 1 tsk citronsyra
Plocka klasar med fläderbär och lägg in dom i frysen över natten. Om du plockar dom senare när bären redan är frostnupna så behövs inte detta.
Skär äpplena i klyftor och blanda med bären och vattnet i en stor kastrull. Koka upp under lock på medelvärme.
Fortsätt att koka långsamt under lock tills bären brister och släpper ut saften, cirka 20 minuter.
Mosa sönder äpplena och bären och häll upp allt i en silställning, eller i ett durkslag som fodrats med en tunnsliten kökshandduk. (Obs! Bärfärgen går inte att tvätta ur. Detta gör även fläderbär mycket passande som naturfärg om du vill färga något på en gång!)
Låt saften självrinna ett par timmar eller över natten. Koka upp saften. Rör ner sockret med citronsyran tills det löst sig. Skumma. Häll saften på rena flaskor och korka. Förvara svalt och mörkt. Eller frys saften i små bägare.

 

Detta recept har jag plankat från Icakuriren.

Saften passar även bra att göra en drink av. Mitt hetaste tips är att blanda med gin och lime.

Kram Nika 

1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skillad Florals

Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops. ​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen. Kolla in min insta här och min hemsida här Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Senaste inläggen på Lovely Life

Dags att plantera lökar

I helgen var jag vid stugan och planterade lökar. Så i vår får vi förhoppningsvis njuta av tulpaner, krokus, narcisser och scilla. Om inte rådjuren

0
Läs mer »

  Hej! Jag trodde aldrig jag skulle säga detta men, jag vill ha snö! Första snön kom i slutet av september och jag trodde verkligen

6
Läs mer »
Stäng meny