Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops.
​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen.
Kolla in min insta här och min hemsida här
Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Island -the golden circle

Island -the golden circle

I mitten av augusti var jag, min syster och min mamma på Island för att fira mammas 70-årsdag. En fantastiskt resa med naturupplevelser i världsklass, vilket otroligt häftigt land!

Dom flesta som åker till Island hör talas om the golden circle, vilket är en runda med sevärdheter som ligger på bra avstånd från Reykjavik. Du kan hinna med ett gäng mål längs the golden circle under en dag. Det går förstås massor med guidade turer från Reykajvik men vi tyckte det kändes härligast att hyra bil och åka själva.

Vi började i Tingvallir -en nationalpark som finns med på UNSCO världsarvslista. Här uppfann vikingarna det första demokratiska parlamentet år 930. Mötet användes även som domstol.

Utsikt från Lagberget som är en klippa med akustiska förhållanden så att alla närvarande skulle höra bra.

Efter Tingvallir var vi hungriga och åt lunch på ett ställe som heter Lindin med god mat. Det var väldigt dyrt men det är det överallt så det är inte så mycket att göra åt. Och då menar jag väääldigt dyrt!

Dags för kaffe och glass! Vi hittade ett supermysigt ställe, Efstidalur, som sålde sin egen glass och medan du åt den kunde du sitta och kika på kossorna vars mjölk du just slurpade i dig.

Mamma och Ceen som bestämmer vilken smak dom är sugna på!

Efter glassen var vi peppade på gejsrar! Vi åkte till Stokkur som är en aktiv gejser som har utbrott var 6-10 minut.

Där står man och stirrar på en pöl med vatten…väntar…väntar… (såå sugen på att sticka ner handen och bara känna lite..på detta 100° vatten)

..och så plötsligt skjuter vattnet högt upp i luften. Det var verkligen häftigt att uppleva detta tryck som byggs upp från jorden inre och gör så att vattnet skjuts ca 20 meter rakt upp.

Bara några meter längre bort finns gejsern Geysir men den har inte utbrott lika ofta så den såg vi inte.

Efter gejsrarna drog vi till Gullfoss, ett oerhört vackert och mäktigt vattenfall.

Ceen! Världens finaste syster! Kolla in hennes grymma portfolio här.

Dagen avslutades på Secret Lagoon, där vi badade i varma källor, men där tog jag inga bilder.

Vilken dag! Vi hann se så mycket och kom tillbaka till hotellet i Reykjavik i god tid till att stupa i säng. Det finns ännu mer att se på the golden circle men detta kändes som en bra, välfylld dag utan stress.

Andra delen av resan var ännu häftigare, då åkte vi till Vestfjordarna, stay tuned!

Kram Nika 

3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skillad Florals

Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops. ​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen. Kolla in min insta här och min hemsida här Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Senaste inläggen på Lovely Life

Tyra <3

Jag kikar in lite kort med en uppdatering från bebisbubblan : ) Den 8 november kom vår omåttligt efterlängtade Tyra till världen <3 Jag hörde

10
Läs mer »

Dags att plantera lökar

I helgen var jag vid stugan och planterade lökar. Så i vår får vi förhoppningsvis njuta av tulpaner, krokus, narcisser och scilla. Om inte rådjuren

3
Läs mer »
Stäng meny