Skillad florals (3 av 22)

Haydalur, Westfjords

Här kommer del två av vår Islandsresa för den som är intresserad av detta fantastiska land.

Dag två drog vi norrut, vi körde från Reykjavik till Vestfjordarna som ligger som i nordvästra Island. Efter ca sex timmar inklusive lunch och fikapauser så var vi framme vid några hus utslängda vid vägs ände – Heydalur!

Rummen var inte flådiga med rena och fräscha. Gardinen hängde på svaj men utsikten gick inte att klaga på.

Vi tog oss en promenad i omgivningarna och hushunden hängde gärna på!

Det kändes som om vi var i världens ände. Inga bilar, flygplan, tåg eller människor i sikte (förutom dom på hotellet) och vetskapen om att vara längst ut på en ö som ligger ensam ute i atlanten är mäktig men även lite läskig för en storstadsmänniska som jag. Jag får lätt tankarna”vad händer om något händer…” så långt ifrån människor och sjukhus. Men även jag lyckades hitta lugnet som vilar i det ensliga.

Jag blev också fångad på bild!

Syrran snackar med hästarna!

 

På gården finns ett greenhouse som även innehåller en pool och hästarnas sadeldon. Det var mysig att simma runt i allt det gröna eller svinga sig från lianen som hänger från taket.

Varma källor hettar upp poolerna som ligger utanför växthuset. Väldigt mysigt att sitta här på kvällen och titta på stjärnorna!

Min fina mamma, 70- år i år!

Mycket av maten som serveras odlas här eftersom att det tar drygt en timme att ta sig till närmaste affär. Det gäller att inte glömma mjölken..

Nästa dag skulle jag och Ceen rida. Det var något av det häftigaste jag har gjort! Vi red längs en bäck till en strand, ut i vattnet och upp över slätten. Vi galopperade snabbare och längre än jag någonsin gjort och jag fick prova på ” flying pace” vilket är tölt när det går så fort så det känns som om du flyger. Du vet att det är en bra ritt när instruktören tackar sina kunder efteråt för att hon fick en upplevelse själv!

Här vadade vi i vattnet!

Två nätter sov vi på världens ände. Här är en bild från matsalen/lobbyn. Älskar när det känns äkta, inget tillrättalagt här inte!

Har du möjlighet så rekommenderar jag absolut att åka hit!

Kram -Nika 

3

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny