Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops.
​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen.
Kolla in min insta här och min hemsida här
Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

Novemberdekoration i piggsvin

Novemberdekoration i piggsvin

Har du en vacker skål hemma som det hade varit kul att kunna sätta blommor i? Men det går ju inte eftersom att den är för vid.

Det går visst! Titta bara här på denna dekoration som jag gjorde och Pernilla Ahlsén (som vanligt!) fotade till Allt i Hemmets Novembernummer (finns ute nu!).

Jag använde en fakir eller piggsvin som det även kallas. En fakir är metallplatta från vilken det sticker upp metallpiggar där du kan sticka ner stjälkarna.

Det finns fler hjälpmedel som har samma funktion. Dom i glas (flowerfrog på engelska. Osäker på det svenska namnet, någon som vet?)  har hål i sig där man sticker ner stjälkarna. Dessa var mer vanliga förr, dessa har jag fyndat på loppis. Går även med lite tur att luska fram ur farmors gömmor.  Du kan ända använda dig av tejptricket där du tejpar över öppningen så att det blir hål där du sticker ner blommorna.

 

Jag använde mig av höstiga färger i rosa, brandgult och brunt. Prärieklocka, krysantemum, stjärnflocka, hyacint tillsammans med torkade höstlöv och utblommad klematis är ingredienserna i denna godbit.

Voila! Färdig att pryda soffbordet!

Håll ögonen öppna efter ett piggsvin nästa gång du går på loppis är dagens heta tips!

Kram –Nika 

2

Detta inlägg har en kommentar

  1. Åh, köpte ett piggsvin på loppis förra veckan, ääälskar den! Hade bara tänkt använda den till enstaka blommor men det här var ju ursmart ju! Tack för tips. Kram Katrin

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Skillad Florals

Blommor, blommor och ännu mera blommor! Jag heter Nika Wahren och är blomsterdesigner på mitt företag Skillad Floral Design. Här på bloggen delar jag med mig av mitt arbete och blommiga liv innehållande bröllop, styling​ för magasin och mode​ och workshops. ​Min studio heter Fabriken i kransen och ligger i Midsommarkransen. Kolla in min insta här och min hemsida här Jag bor i Sundbyberg med mina två barn Maj och Vidar och man Mårten.

MER FRÅN DEN HÄR BLOGGEN

Senaste inläggen på Lovely Life

Lucia

  Idag är vi lediga hela familjen och jag och barnen gick upp tidigt, dock inte frivilligt då utan här bestämmer Bianca när de är

2
Läs mer »

Ännu mer julinspiration!

Lucia! När jag var yngre och gick i diverse körer så var luciamorgon den mest hektiska på hela året. Jag älskade att stå ute korridoren

2
Läs mer »
Stäng meny