namnlöst (4 av 13)

Att göra en bukett och blomstersvammel

Jag får ofta frågan hur jag tänker när jag gör en bukett. Sanningen är att jag inte tänker så mycket alls. Jag är inte en person som är särskilt bra på att organisera och planera. När jag jobbar brukar det vara ett organiserat kaos i min studio, blommor och saker överallt!

Jag har lärt mig att även fast en blomma är övervacker så är det inte säkert att den passar in i buketten. Kill your darlings alltså. Något av det roligaste jag vet är att känna hur buketten växer fram i mina händer. Ibland går det av sig själv och ibland måste jag ta pauser och låta blommorna visa vägen. Låter superflummigt men jag kan inte beskriva det på något annat sätt.

Såklart vet jag ibland exakt hur buketten ska se ut eftersom att jag har fått en beställning på en bukett utefter en bild. Det är inte riktigt lika härligt för min skaparanda men kul på ett annat sätt.

Ofta när jag ska göra brudbuketter så får jag ett färgtema som bröllopet går i och några inspobilder på buketter som bruden gillar men sen brukar jag få fria tyglar att skapa vad jag vill. Det är dom allra bästa förutsättningar för att det ska bli bra!

Vad det gäller färg så kan jag snöa in på olika färgteman. Just nu gillar jag blekrosa, aprikos och beige. En färg som jag alltid haft svårt för i blomsammanhang är neongrönt. Jag använder aldrig den färgen, men vem vet kanske kommer jag vara tokig i neongrönt om ett år. Det går ju trender i blommor som allt annat. Torkade blommor peakade ju i slutet av 2018 och jag tror det kommer hänga kvar ett tag till. Jag har alltid gillat att använda mig av torkade fröställningar och blad så den trenden passade mig perfekt.

Jag tycker inte om pärlor och grejer som ibland sitter på buketter. Inte heller buketter som ser ut som en broccoli. Jag vill att en bukett ska vara levande, vild och organsik. Inte för strukturerad och perfekt. För så ser inte naturen ut.

En färg som många av mina brudpar valde förra sommaren var burgundy och gammelrosa. Superfint tycker jag! Ska blir spännande att se vilka färger som blir mest populära på årets bröllop.

Denna tiden på året samlar jag kraft. Jag försöker att ladda batterierna inför årets bröllopssäsong även om det är svårt när det är mörkt och kallt.Känner mig trött mest hela tiden utan att jag gör särskilt mycket alls. Just nu gör jag mycket tidningsjobb vilket är kul och väldigt ostressigt. Precis vad jag behöver just nu.

Jag har inte haft särskilt många bukett-workshops, kör mest kranskursen. Kanske ska planera in en snart!

Kram på er! –Nika

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.