Skillad florals (11 av 14)

Recept på granskottslemonad

Våren är här och det är dags att göra en läskande lemonad på granskott! Hos mig har några av granarnas skott gått för långt men vissa går fortfarande att plocka. Dom ska vara mjälla och ljusgröna, som på bilden. Fotot har Emmy Lundström tagit.

img-13

Att ta granskott ingår inte i allemansrätten så fråga alltid markägaren om lov om du inte har en egen gran att ta av. Ta inte toppskottet då det hämmar granens tillväxt.

Recept:

1 liter späda granskott

1 citron

5 dl socker

1 liter vatten

30 g citronsyra

Lägg granskott och citron i en stor skål. För tydligare granskottssmak utelämna citronen. Koka upp vatten och socker så att sockret löser sig och blanda därefter i citronsyran. Häll vätskan över granskotten och låt stå och dra i två-tre dygn. Sila bort skotten och slå upp koncentratet på flaskor. Blanda ut lemonaden med vatten och njut!

Kram Nika

 

3
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.