namnlöst (1 av 22)

Coronafunderingar och huvudbry

Jag är sällan personlig här på bloggen, det handlar mest om roliga jobb jag har gjort. Men just nu finns det inga roliga jobb. Detta är vanligtvis min allra mest hektiska tid för mitt lilla enmansföretag. Events, workshops och bröllop knölas vanligtvis in om vart annat i april, maj och juni. Denna tid tjänar jag också ihop mycket av min inkomst som ska räcka till månader då det inte är lika mycket jobb. Så det är lite tufft att inte ha jobbat sen mars. Just nu klurar jag ut hur tusan det fungerar med a-kassa..alfa-kassa och så vidare.

Jag älskar att betala skatt, jag älskar att det är gratis för barn att gå till läkaren och näst intill gratis för vuxna. All mödravård är gratis, vi har fina vägar osv. Ja ni fattar, jag gillar att betala skatt och är stolt över att dra mitt strå till stacken. Men jag ska vara ärlig och säga att just nu känns det lite surt att vi, egenföretagare, inte får något av kakan. Jag hoppas att det kommer någonting åt oss också snart.

Så många av mina kollegor har det otroligt tufft nu, det är svårt att veta om företaget kommer att överleva. Läs bästa Emelie Sundbergs tankar här. Jag hejar och hoppas på att mina kollegor och jag överlever detta. Det är så många drömmar och enormt hårt arbete inbakat i dessa små företag.

Det svåra är ju också att inte veta. Kan jag börja jobba igen efter sommaren eller ska jag lägga ner företaget och söka något annat jobb (tillsammans med alla andra..) så länge?

Hur tänker du kring detta? Har du ett företag som påverkas mycket?

Jag har fortfarande kvar ett gäng bröllop i augusti som jag verkligen hoppas på! Vilken lycka att få göra blommor till mina fina brudpar igen. Detta får mig också att reflektera över vilket otroligt roligt jobb jag har ordnat mig. Jag är ganska dålig på att fira och reflektera, jag kör oftast bara på, men denna tid har fått mig att stanna upp (ofrivilligt iofs) och tänka över vad jag har åstadkommit dessa senaste fem åren. Liiiiite stolt tillåter jag mig att vara ändå!

Bilderna kommer från ett event från ett år sen för Ica. En får ju damma av gammal skåpmat nu vilket är kul också!

Obs, missförstå mig inte. Jag tycker inte att vi kunde ha gjort på något annat sätt, det viktigaste är att vi alla håller oss friska!

Hur tänker du kring allt detta?

Jag är dock en obotlig optimist så jag tror att vi snart är ute på andra sidan och att vi klarar detta! Jag hejar iallfall på vart enda ett av alla små företag därute!

Kram och pepp -Nika

6
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Katrin Bååth

    Åh älskade Nika, allt kommer bli bra. Efter regn kommer strålande sol. Vi fixar det här. Puss Katrin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.