T3A4226-700x467

DIY: Så binder du midsommarens vackraste krans!

Imorgon är det midsommar och självklart ska det bindas midsommarkransar då! Här kommer en steg för steg guide för hur du binder en drömmig krans till midsommar.

_T3A4226

_T3A4240

Detta behöver du för att binda den perfekta kransen. Tjock och tunn ståltråd, floratejp och sax. Och blommor å blad så klart! Här kan du köpa ett kranskit om du vill prova att göra din egen krans. Obs! Du kommer tyvärr inte hinna få dit kit till midsommar, men det kans vara bra att ha till andra fester i sommar!

_T3A4165

Börja med att mäta ditt huvud med ett snöre. Tvinna sedan ihop två stycken tjocka ståltrådar till en stomme i rätt storlek, gör hellre kransen lite för stor än för liten.

_T3A4178

Surra stommen med floratejp vilket gör så att blommorna fastnar och inte bara snurrar runt. Om du vill kan du göra små krokar i ändarna så att du kan reglera storleken eller knyta ett vackert band i.

_T3A4209

Dags för blommorna! Gör små buketter som du surrar fast på stommen med tunn ståltråd. Börja i ena ändan, varje bukett täcker den föregående bukettens stjälkar. Här har jag valt blåklint, vaxblomma, kvistrosor, tistel och stjärnflocka. Alla dessa blommor är tåliga och kommer att hålla sig fina under dagen.

_T3A4233

Klart! Ut i sommarens soliga dagar med dig!

Tips! Om du gör kransen någon dag i förväg så förvaras den bäst sprayad med vatten i en plastpåse i kylen.

Fotograf: Ceen Wahren

Kram Nika!

6
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Rickard

    Verkar lättare än vad jag trodde, jag har alltid trott att man ska binda med långa stjälkar och tjockt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.