namnlöst (20 av 49)

Sommar i Åre, Del 1

Förra sommaren spenderade jag och min familj i Åre. Anledningen var att min man Mårten spelade in ”Åreakuten” som du just nu kan se på Viaplay. Vi bodde i Ullån som ligger ett stenkast från Åre by mot Duved.

Vi skulle vara statister på filminspelningen en dag. Barnen fick lära sig att det är mycket väntan när det spelas in film. Men riskakor får man iallfall på set. Dom fick 400 kr var för sin insats vilket dom var mycket nöjda med även om dom inte ens syntes i avsnittet!

Inspelning pågår!

Vi blev alla fyra Årebitna den sommaren. Jag ska försöka lista några saker och sevärdheter som vi uppskattade med Åre på sommaren.

Naturen och fjällbäckarna

Det är så ofantligt vackert överallt. Vyn från vårt hus var magiskt med ett berg som ändrade färg under dagen och efter väder. När vi kom så dominerade lupinerna för att mot slutet av vistelsen bytas ut mot rallarrosor och renfana. Det blev många buketter plockade på kvällspromenaderna.

Bäckarna hittar du överallt med klart kallt vatten. När vi kom så var det strida strömmar som mattades av under tiden vi var där. Bäckarna var kalla men när vädret blev varmare så badade vi i dom tillsammans med fiskarna som man kunde se simma mellan stenarna.

Ullådalen

Den mest omtalade platsen att bada är i Ullådalen där det bildas naturliga pooler i klipporna. Parkera på första parkeringen och följ bäcken en bit ner så hittar du dom. Nedan är bilder därifrån.

Åreskutan

Kanske den mest självklara utflykten. På sommaren används skidbackarna och berget till mountainbikeåkning vilket är smart. Då sätter man på cykeln på liften och cyklar downhill nerför pisterna. Det var inget vi testade men vi åkte upp till toppen iallfall!

Här kan du kolla upp liftpass på Skistar.

Vi väntar på kabinbanan för att åka upp. Jag ser ut som en förväntansfull sjuåring!

Vilopaus!

När man kommer upp där liften stannar så är det en magisk utsikt, men om man vill så kan man klättra upp till toppen. Däruppe finns en toppstugan med fika som belöning. Det finns en lite lättare väg och en svårare, vi klättrade den svårare med en femåring och en åttaåring och det var inga problem även om det gick mycket fortare och lättare för åttaåringen. Glöm inte att ta med vatten och en liten godbit på vägen bara.

Snö på sommarlovet är extra kul!

We did it! Högst uppe på Åreskutan! Självklart blev det en våffla med världens vackraste utsikt. En sak som kan vara bra att vet är att det inte finns någon toalett på vägen eller uppe vid stugan.

Tennforsen

Sveriges största vattenfall. Mäktigt att se på!

När syrran var på besök åkte vi på utflykt till Tennforsen.

Tegeforsen

Inte lika stor och mäktig som Tennforsen men det är en vacker fors som ligger nära Åre, vid tegefjäll. Här kan man fiska eller picknicka.

Åre by syns i fjärran.

Copperhill Mountain Lodge 

Om en får nog av sina barn, vilket kan hända, så kan en sticka till Copperhill Mountain Lodge i Björnen och gå på spa.

Obs. glöm inte att kolla upp när det är barntid. Det glömde nämligen jag och istället för att få en lugn stund för mig själv så kändes det som om jag var på ett äventyrsbad för barn. Det gick inte att sitta och läsa sin bok i den härliga ute-bubbelpoolen eftersom att barn hoppade hej vilt så att det skvätte överallt. Japp, nu låter jag som en tjurtant. Men ändå, om man åker dit för att få en lugn stund så är det läge att kolla upp så att du inte kommer när det är barntillåtet. Just saying… I övrigt är det en vacker spaavdelning!

Detta blev superlångt så jag återkommer med del två av “sommar i Åre” snart!

Kram Nika 

2
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Sara

    När kommer del 2? 😅

    1. Skillad Florals

      Bra fråga!! Undrar jag också!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.