Augustibuketten-5

DIY – gör en vacker blomsterdekoration med tejpmetoden

Hej i hösten! Nästa vecka är det höstlov för mina barn, det känns så skönt att inte behöva hetsa iväg dom på morgonen utan att få ett litet break. Nu tänkte jag visa en diy-dekoration, hoppas att du gillar!

Jag använder ofta hönsnät i vasen för att blommorna ska stå upp. Här har jag använt en annan metod som går ut på att blommorna får stöd av tejp istället. Det är bra om en inte har något nät hemma eller om stjälkarna är för tjocka för hönsnät, som dessa dahlior tillexempel.

Bilderna är tagna av Pernilla Ahlsén och är från ett jobb som vi gjorde för tidningen “Allt i Hemmet”.

Jag använde, dahlian “café au lait”, krysantemum, vete, lejongap, rosor och en till sort krysantemum.

Börja med att tejpa ett rutnät över vasens mynning.

Ta bort blad som annars hamnar i vattnet. Bladen bildar bakterier i vattnet som gör så att blommorna vissnar snabbare.

Snitta stjälkarna med en vass kniv innan du sätter ner dom i vasen.

Jag började med dom stora dahliorna.

Sen satte jag i krysantemum och lejongap.

Jag avslutande med rosorna och vete.

Klart! Lätt som en plätt! Kommentera gärna om du testar eller har testat!

Kram Nika

4
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Nadia

    Så vackert!
    Hur gör du om du har en stor glasvas som man ser igenom? Kram

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.