agencyproch

Frukostlyx på Arken Hotel & Art Garden Spa

En dag förra veckan lyxade jag och min vän Linn till det genom att åka till Arken Hotel & Art Garden Spa som ligger bara 10 minuter med bil från Göteborg.

tantjohanna_arkenspa1tantjohanna_arkenspa3tantjohanna_arkenspa2

Vi började med att plocka ihop det absolut godaste från deras stora frukostbuffé och placerade oss i de sköna sofforna.

tantjohanna_arkenspa4 tantjohanna_arkenspa5

När frukosten var uppäten klev vi i badrockarna och tog våra små korgar med handdukar, lite frukt och kort för varje sinnesstämning som skulle guida oss genom vår spa upplevelse. 

tantjohanna_arkenspa9tantjohanna_arkenspa10 tantjohanna_arkenspa11

På ovanvåningen har dels en skön loungedel med soffor där man kan ligga och blicka ut över havet men också en spa-del med bubbelbad, bastu och fotbad.

tantjohanna_arkenspa6tantjohanna_arkenspa8tantjohanna_arkenspa7

Efter fotbadet klev vi in i deras orangeri som jag älskar. Här finns det massor med olika pelargoner som verkar trivas riktigt fint och som påminde mig om mina stackare som står vårt trapphus.

tantjohanna_arkenspa13

Efter lite pelargonsnack och trädgårdsdrömmar var det dags att hoppa i badet. Här hade jag kunnat ligga hela dagen. Så otroligt rofyllt med precis lagom varmt vatten, kalla vindar från havet och så utsikten.

tantjohanna_arkenspa16

Men vi begav oss ut i kylan och ner i den varma källan som dom har precis utanför. Till sist avslutade vi med en bastu och sedan var det dags att bege sig in mot stan och börja jobba. Ett bättre sätt att starta dagen på kan jag inte tänka mig, så otroligt lyxigt att få smita iväg från vardagen sådär och faktiskt mycket skönare att göra det mitt i veckan, det var så mycket lugnare och mycket mindre folk än vad det brukar vara på helgerna. Detta gör vi om minst en gång i månaden sa vi i kör när vi gick mot bilen.

Foto: Alice Johnsson 

____

Detta inlägg är en annons som presenteras i samarbete med Arken Hotel & Art Garden Spa

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny