En skön dag med ungar, höns och kycklingkläck!

Idag var första dagen på länge som man kunde känna att sommaren var här. Vi har haft varma dagar innan men idag var det något i luften. Helt ljuvligt! Wilhelm och pappa var på arbetsdag med jaktlaget och jag och Julie har roat oss i trädgården och fikat hos grannarna. Jag var ju så lycklig över min lilla kyckling som kläcktes i förrgår men idag var det inte lika kul.. den var död 😭 Jag tänkte låta naturen ha sin gång och låta hönorna få behålla sin kyckling eftersom de var så fin med den men eftersom de låg så många i redet så kanske de råkade kväva den, jag vet inte riktigt vad som hänt men hönorna var rädd om kycklingen även när den var död. När jag skulle kika under hönorna efter kycklingen så pep det och jag blev så glad att höra att den levde, men det var inte den utan ett litet syskon som kämpade sig ur sitt äggskal! Så himla häftigt att se!!! När kycklingen var ute så hittade jag den döda så jag vågade inte lämna den nykläckta där… Jag valde ut 3 hönor som ruvade och lät resten då flytta ut och nu får hönshuset endast vara till de hönorna, kycklingen och äggen som det ruvats på. Kanske kommer det någon till kyckling om vi har tur men nu blir det inte fullpackat i redena iallafall. Håll tummarna nu att det går bra för den lille!!! Wilhelm döpte den till Albert som min systerson heter.. Men jag hoppas det är en höna haha!

På första bilden piper den för fullt och efter en stund stack ett ben ut och började sparka hihi.. Nästa bild har jag hjälpt den ut från skalet och lade den sedan till ena hönan för att se om hon ville ha den… Det ville hon ❤

Här är ena hönan (utan namn än men 1 år gammal snart.. vad ska hon heta!!?) som fick flytta ut från hönshuset. Helt plötsligt flaxade det som tusan och hon hoppade upp på min rygg och kröp sedan upp på min axel. Värt en selfie tyckte jag haha!! Trodde hon ville döda mig eftersom jag tog henne från äggen men hon är bara så orädd och social!! Jag som tänkte sälja henne… Men det går ju inte… Sötfisen.

Och här har vi nästa sötfis! Tyckte Julie såg så fräsig ut idag. Lånade brorsans solglasögon som de kallar för skoterglasögon. Men hon säger ”skoteröga” haha…

Ja idag blev det ingen inredning, tänk vi har ett liv också haha! Ville bara dela med mig lite mer av vår vardag!

0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny