IMG_0276

Midsommarbarn

midsommarklader

Hej!

Oj vilken klassisk midsommar. Regnet öste ner, vi hade 12 grader varmt och havet stormade… Vi har som tradition att fira midsommar med min familj ute i stugan, dansa runt stången på Tullgården i Ratan och dit brukar vi åka med en gammal krigsjeep som vi lövklätt. Det blev inte riktigt som vi hade hoppats på, halva sällskapet vägrade i sten att åka dit men mammorna och barnen trotsade regnet för traditionens skull. Vi fick klä oss varmt och med regnställ och tog en helt vanlig bil dit, barnen fiskade fiskedamm, vi köpte ett par lotter och åkte hem. De hade inte ens rest stången innan vi frös och tyckte att ett glas rosé i uterummet lockade mer. Vi tyckte lite synd om de som anordnade det hela, vanligtvis är det fullt med folk och livemusik till dansen, det var livemusik i år också men väldigt glest med folk.

I uterummet hade vi pyntat med blommor och fin dukning, först blev det en sillunch, laxtårta och massa annat gott och till middag blev det grillat lamm bland annat. Supergott och så mysigt! Barnen hade väldigt roligt även om de hade myror i brallorna av att vara instängda en hel dag. Det är så kul att se dem leka ihop, Wilhelm, Julie och kusinen Albert. Det glittrar i ögonen på dem alla tre och speciellt lille Albert som ser upp till de äldre barnen och gör allt han kan för att få deras uppmärksamhet! Min mamma är bara bäst, som alltid öppnar sina dörrar för oss, lagar mat och gör fint så vi andra kan slappna av. Hon var alldeles tårögd när hon tackade oss alla för att vi ville fira med dem i år också. Men det är ju självklart, det finns ingen finare tradition än midsommar ute i stugan med de man älskar allra mest. Så tacksam för det!

15

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny