LRM_EXPORT_20180719_133647

Inreda altanen

I annonssamarbete med By On.

Viktoria.holmgren.lovely.life.altan.uteplats.byon.utemobler

viktoria.holmgren.lovely.life.byon.kruka.ernst.uteplats

viktoria.holmgren.lovely.life.byon.mysig.altan

viktoria.holmgren.lovely.life.byon.inreda.altanen

viktoria.holmgren.lovely.life.sittgrupp.altan.byon

viktoria.holmgren.lovely.life.byon.altan

Hej!

Hoppas allt är bra med er i värmen! Vi njuter för fullt och är extra tacksamma för våra härliga uteplatser, så värt att ha flera olika ställen att vara på beroende på väder och vind. Vi har uteplatsen med uteköket där vi håller till främst på eftermiddagen/middagstid och sen kommer den sköna kvällssolen upp på altanen. Vi hade tidigare en matplats här uppe men eftersom vi oftast äter ute vid det andra bordet så bestämde vi oss för att göra en riktigt mysig hörna uppe på altanen istället. Nytt för i år är skjutdörrar på kortsidan så man kan stänga in sig från vinden och för att få skugga eller bara mysfaktor så satte vi upp spetsgardiner. Att ha flera uteplatser i trädgården är ljuvligt, med och utan tak, i sol och i skugga. Då kan man sätta sig där det passar bäst för stunden! På andra sidan av skjutdörrarna är bubbelpoolen och en liten loungegrupp.

Nu har vi iallafall ställt i ordning på altanen. Finaste möblerna från By On på en sjögräsmatta, lite blommor, filtar och kuddar. Lite rosé på det. Ahh! Sååå mysigt!! Längtar nästan till höstkvällar då man kan tända lite ljus där ute också.

Jag tycker att en viktig del av inredningen, vart man än håller till, är textilier och växter. Lite filtar, kuddar och gardiner gör det så ombonat och mysigt, det gäller även på uteplatsen. Vi har ikeas billigaste vita gardiner på vajer mellan stolparna på långsidan som vi kan släppa ut för att få lite skugga. Nu när vi satte dit skjutdörrar på kortsidan så köpte jag ikeas spetsgardiner, även dem på vajer. De har vi nästan alltid fördragna men de släpper igenom både ljus och lite utsikt. Sånt man kan även byta ut när man känner för att förnya, till andra material eller färger. Jag tycker det är värt att satsa på en rejäl sittgrupp som både håller, är sköna att sitta i och som man tycker mycket om. Det är på något sätt basen i det hela, sedan får man komplettera med all inredning som passar ihop med den sittgrupp man valt. Dessa möbler är tillverkade av massiv teak som är ett väldigt hållbart material som även tål att stå utomhus utan tak. Ett vackert träslag om ni frågar mig! Jag är helt förälskad i denna grupp!! Möblerna från By On heter Vidar och ni hittar dem på rea här!

Jag har valt att inreda med material som trä, sjögräs (matta) linne och lerkrukor. Och växter såklart. Jag är på jakt efter en lampa att hänga ovanför, belysning är icke att förglömma bara för att det är utomhus! Kanske blir det en lanterna eller en lampskärm i linne.

Jag köpte en dvärgsyrén på stam och satte i en stor kruka för att få upp höjden lite, i ett vardagsrum hade man kanske haft en hylla eller någon tavla på väggen men skjutdörrar är svåra att skruva i haha… Klätterväxter hade också funkat, tycker det är fint att inreda lite på höjden också, det lär lampan hjälpa till med också! Enligt SMHI så blir det fortsatt varmt och fint väder, så jag gissar att vi spenderar kvällarna här ute. Underbart!!!

 

 

 

 

11
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny