IMG_6050

Moodboard till köket

viktoria.holmgren.lovely.life.koksrenovering

Hej!

Nu äntligen är det dags för en makeover av köket. När vi satte in vårt nuvarande ikeakök så fick min man vara avgörande, han ville promt ha ett lantligt kök. Jag var så grymt osäker på det beslutet men vi sa att vi har det tills vi är less och sen köper vi nya luckor! Men typ året därpå bytte IKEA ut stommar och mått. Tack för den lixom. Fast med köket – forever.

Men nu har jag varit så sugen på att iallafall måla om köksluckorna och byta handtag, planen var att sätta igång redan i våras men det har helt enkelt varit för bra väder för att jobba inomhus. När jag väl bestämde mig för att göra det så kändes det sjukt jobbigt om jag ska vara ärlig. Jag är inte tålmodigheten själv direkt och sen är våra luckor i så himla fint skick att det kändes dumt att måla de själv. Tänk om färgen börjar lossna? Eller om det blir rinningar? Nä. Vi har faktiskt bestämt oss för att lämna in luckorna på lackering och efter offert från Industrilackarna i Umeå så var saken klar, de hjälper oss!

Trodde det skulle vara dyrare och med tanke på det fina skicket på våra luckor så kändes det dumt att förstöra dem genom att kladda färg själv! Vilken tur att vi inte kunde köpa nya luckor, älskar att kunna välja kulören helt själv.

Just nu har jag börjat provmåla så smått, har hittat en färg som känns superbra. Alla färger upplevs olika beroende på ljuset och i vårt mörka kök är det oftast ett ganska kallt och mörkt sken. Jag ville ha en gråbeige färg och den jag gillade blev lila mot köket. Inte bra. Så nu har jag varit i färgdjungeln ett par dagar, häftmassat upp en massa färgkort på köket tills jag tillsist landade på en färg som jag nu testat måla med. Perfekt. Den kommer att vandra mellan grå och beige beroende på ljuset, utan att dra åt grönt eller lila. Förhoppningsvis iallafall hehe… Nu är det väl bara att montera ner fronterna och lämna in dem så får Industrilackarna sköta jobbet! 🙂

Jag har knåpat ihop lite moodboards för att få en lite konkretare bild av vad jag söker till köket, tänkte jag skulle dela med mig! Kram till er!

viktoria.holmgren.lovely.life.fargprover.greige.kok

viktoria.holmgren.lovely.life.koket.moodboard.greige

viktoria.holmgren.lovely.life.kok.moodboard

viktoria.holmgren.lovely.life.moodboard.koksrenovering

 

6

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny