IMG_5378

Ikeahack: Billy

viktoria.holmgren.lovely.life.blommor

 

Hej alla nyfikna på vad som hände med billybokhyllan!

Jag tänkte jag skulle visa er lite hur jag gjort om en ful billig bokhylla till ett riktigt fint skåp till vårt kök!
Jag blev så himla nöjd med det, jag hoppas ni gillar det också! Vi behövde någon slags förvaring till vårt kök, både för fina och fula saker. Jag såg att grannen sålde sin bokhylla och klurade genast ut en preliminäridé (en början iallafall, sen får man alltid ändra sig) och gick över och köpte hyllan. Förstås, luckor på nedre delen och öppen på övre.

Såhär fult var det när jag kom hem med det. Men billigt!

viktoria.holmgren.lovely.life.ikea.billy.bjork

Jag ville sätta dörrar på nederdelen som sagt, bara för att kunna gömma undan grejer som barnens pyssel osv. Övre delen ville jag ha öppen så man kan ställa dit saker man verkligen gillar, för den ytan saknade jag i köket! Jag ville samtidigt veeeerkligen få bort billykänslan så jag klurade på ett annat bakstycke till den synliga delen då min svärfar nämnde att han hade kvar lite från ett gammalt innertak! Vi mätte och sågade till bitarna så de skulle passa in och så fick vi kapa hyllplanens djup lite. Sen målade jag skåpet med grundfärg och sedan lackfärg och hyllplanen för sig.

Sen kom dörrarna. På hemsidan stod de att de inte passade äldre billybokhyllor men eftersom måtten stämde så chansade jag och klickade hem dem. Det jag då behövde göra (eller ehh, min man) var att borra nya hål för dörrarnas fästen. Sen satte jag dit dem och målade på plats.

viktoria.holmgren.lovely.life.ikea.hack.billy.vitrinskap.diy

Tada! Knopparna Bodil från Prettypegs, lite piff och pynt och så var det klart!

viktoria.holmgren.lovely.life.ikeahack.billy.efter.diy

viktoria.holmgren.lovely.life.billy.diy.skap

viktoria.holmgren.lovely.life.ikea.billy.ikeahack.vitrinskap

23

Detta inlägg har en kommentar

  1. Oj vad snyggt du fick till skåpet! 😍😍 vad målade du den i för kulör?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny