IMG_7060

Budgetrenovering av köket

viktoria.holmgren.lovely.life.koksrenovering

Hej!

Äntligen är köket klart och jag är så peppad att visa er! Vi har egentligen inte gjort mer än byta färg på köksluckorna och bytt handtag och knoppar men det blev en stor skillnad! Vi är supernöjda!!

Jag hade ju funderat på att måla luckorna själv men efter att ha fått se resultatet av lackeringen så är jag verkligen glad att jag inte gjorde det! Det räckte lixom med att måla stommarna själv för att se hur stor skillnad det blev på finishen. Så många timmar av svordomar jag besparat mig haha och så skönt att få ett resultat som håller!

Jag kan passa på att tipsa er runt Umeå om Industrilackarna! Vi kontaktade dem och fick en offert, skruvade ner luckorna och lämnade in dem. Så smidigt! De hade ett väldigt bra utbud av handtag och knoppar så vi beställde dem direkt därifrån också, de hade precis de jag ville ha och det blev så snygga ihop med färgen!! De hade riktigt bra priser och är väldigt professionella, montering av luckor osv ingår när man bor i Umeå.

Jag var så nervig över vilken glans man ska ha på luckorna, jag vill ha ett matt utseende men självklart måste de ju gå att torka av, man ska trots allt leva med köket också. Jag fick veta att våra luckor från ikea hade närmare 50 i glans och kände mest, varför har vi inte lackat om dem tidigare? haha! Ett till tips iallafall, till alla som ska köpa nytt kök men blir less på ikeas få valmöjligheter: Välj lucka och sen lämnar ni in dem direkt på lackering! Ett personligt budgetkök, med en valfri glans och valfri kulör. Så värt!

Jag tänkte jag skulle visa er lite före och efterbilder, sånt är ju alltid kul. Så för sista gången ser vi våra nikotingula ikealuckor! BYE!

Före:

viktoria.holmgren.lovely.life.forebild.kok

Efter:

viktoria.holmgren.lovely.life.kok.efter.bild

Före:

viktoria.holmgren.lovely.life.ikeakok

Efter:

viktoria.holmgren.lovely.life.ikeakok.lacka.luckor.umea.industrilackarna

Före:

viktoria.holmgren.lovely.life.ikeakok.makeover

Efter:

viktoria.holmgren.lovely.life.ikeakok.industrilackarna.umea

Som ni kanske förstår så är vi sjukt nöjda! Så nu blir det kanske fler köksbilder framöver! Yeey! För er som undrar så är färgkoden till det nya köket S3005-Y20R.

viktoria.holmgren.lovely.life.koksmakeover.budget.kok

 

20

Detta inlägg har 10 kommentarer

  1. Ja verkligen! Jag har dessutom varit så less på bänkskivan men nu tycker jag den funkar igen haha!

 1. Superfint, vad är det för färgkod och glans ?

  1. Färgkoden är 3005-Y20R och glansen är runt 20!

  1. Tack! Håller med dig!

 2. Superfint! Hur gjorde ni med täcksidor och inne i vitrinskåpet? Är själv i valet att lämna in på lackering istället för måla själv, men nojat lite över hur vi ska få till färgen på de platsbyggda delarna!

  1. Hej!
   Jag har målat det själv med pensel bara, målade även insidan av vitrinskåpen. Jag tycker det blev bra, man får vara noga med torktiderna bara och måla i tunna lager så man inte får rinningar! Nordsjö har väldigt bra lackfärger som håller bra och där man inser ser några penseldrag, färgen smälter ut så bra! Jag använde deras vanliga matta lackfärg, den gillar jag!

 3. Så snyggt!
  Vad gick kalaset på för luckorna om jag får va fräck å fråga?

  1. Hej! Vad allt kostar beror ju på hur många luckor man har osv men man kan maila lite bilder så räknar de ut en offert! Vår offert låg på 6500:- och det tyckte jag var värt för att både slippa jobbet (färg kostar ju också om man ska göra själv) och för att få ett fint och hållbart resultat. Supernöjda är vi!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny