IMG_6917

Renoveringsupdate och grangolv

I annonssamarbete med Baseco.

viktoria.holmgren.lovely.life.renovering.takbjalkar

Hej!

Jag tänkte jag skulle ge er en liten uppdatering på hur det går med övervåningen. En del av er kanske minns, men när vi renoverat klart nedervåningen så gjorde vi en budgetrenovering på övervåningen och när den sista listen var på plats så rann det vatten längs väggen. Det visade sig att taket på huset var fuskbyggt och i riktigt dåligt skick så vi fick riva allt och börja om. Det har tagit oss ett par år att repa oss från den första renoveringen (ja sånt tar på krafterna) men nu är vi igång igen!

viktoria.holmgren.lovely.life.renoveringen

När vi tagit bort skalet av innertak, golv och innerväggar så skenar fantasin iväg, man skulle vilja ha allt så öppet som det ser ut just nu. Men av praktiska skäl blir det svårt haha! Detta kommer bli vårt sovrum och den andra delen bakom murstocken blir sovrum och en toalett.

När vi renoverade första gången hittade vi trägolv i de flesta rummen, tyvärr så gjordes planlösningen om och det saknades golv under platsbyggda garderober osv så vi har fått lägga in nytt. Största misstaget vi gjort är att snåla in på golv och nöja oss med något vi inte riktigt tyckt om (tänker främst på vårt gulnade ekparkett på nedervåningen) så denna gång kände vi att vi gör det rätt på en gång. De gamla golven vi hittade under plastmattorna var grangolv så det ville vi fortsätta med!

Här uppe lägger vi nu in ett gediget grangolv från Baseco, ett vackert trä med bästa kvaliteten som kommer att nötas fint med åren. Vi valde ett grangolv som redan är behandlat med vit hårdvaxolja för att få det fint från början, slippa hålla på med behandlingar och för att få bästa resultet. Just nu är det så spännande för Erik har precis börjat lägga in det! Det blir så galet fint och jag är väldigt ivrig på att få inreda här inne!

viktoria.holmgren.lovely.life.baseco.grangolv

När golvet är på plats så ska det täckas med papp, sedan ska vi bygga innertak och väggar. Takstolarna har vi tänkt ha synliga för att tjäna lite mer i takhöjd. Vi bytte ut de befintliga till några lite finare som min man har handhuggit, de ska troligtvis betsas i någon fin brunfärg. Jag är lite kluven på vad jag ska ha för väggfärg här uppe men det lutar åt någon ljus/mellangrå färg iallafall. Ja, ni ser, det är kaos nu men det kommer bli så himla bra! Lite platsbyggda garderober a’la gammal stil på det, nya fina träfönster. Ahh!

viktoria.holmgren.lovely.life.gran.vit.baseco

viktoria.holmgren.lovely.life.golvlaggning.baseco.gran.vit

viktoria.holmgren.lovely.life.overvaning.renovering.sovrum

12
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny