IMG_9891

Blåvitt porslin

 

Jag älskar blåvitt porslin. Det kanske man inte tror när man tittar på mitt gråa flöde av bilder! Till vardags använder vi just ett grått porslin, Rustic från House doctor och det är ett väldigt fint porslin tycker jag men mitt hjärta klappar faktiskt lite extra för gammalt porslin, gärna blåvitt.

Jag tänkte jag skulle visa er mina favoriter. Jag hade en hel samling av koppar men pga platsbrist egentligen så sålde jag bort alla utom den äldsta som jag kan lyxdricka kaffe ur. Den serien heter SS, Svenska Slott från Rörstrand. Dessa koppar köpte jag på loppis för många år sedan.

Assietten heter Blå Vinranka, av Arthur Percy för Gefle porslinsfabrik. Jag älskar hur den djupa blå färgen lixom flyter i porslinet. Jag har tre olika storlekar på dessa, har köpt några på loppis men de flesta via Tradera.

Den stora tallriken är ett av mina senaste loppisfynd, inget speciellt egentligen men tyckte de var så fina! Det är ett engelskt porslin som heter Churchill.

Jag tycker det är så fint att blanda porslin, att de inte är likadana gör bara att det enskilda mönstret framträder desto mer! Jag ser fram emot att duka upp med dessa nu till jul!!

viktoria.holmgren.lovely.life.blavitt.porslin

viktoria.holmgren.lovely.life.svenska.slott.vinranka

viktoria.holmgren.lovely.life.svenskt.porslin

viktoria.holmgren.lovely.life.duka.med.gammalt.porslin

12

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Such beautiful pictures, always…Can I please ask, where do you find all the beautiful wrapping paper you use in your stories?

    1. Thank you! I found them on Etsy, try searching for Carta Varese and you will find them!

  2. Jag använder Churchill som vardagsporslin, både tallrikar, assietter och skålar. Tycker dom är sååå fina! Alla loppisfyndade. Har även koppar och fat!

    1. Åh vad fint, jag hoppas jag ramlar över fler av dessa på loppis!! Superfina!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny