IMG_3649

Adventsfikat

I samarbete med Jotex

Jag är varken bagare eller fikare om jag ska vara ärlig men jag är en sucker för myspys och dukningar! Är det någon gång på året som jag tar tummen ur och både bakar och dukar så är det till jul! Vi firar alltid julafton hos mina eller mannens föräldrar så självaste juldukningen missar jag, därför är det ju så himla mysigt att få duka fint både inför helgmiddagen och så förstås glöggmys och adventsfika med familj och vänner!

Jag har valt ut mina favoriter till dukningen från Jotex och där föll jag pladask för både linneduken och assietterna i grönt. Grönt är en väldigt trendig färg just nu men den passar ju så fint till jul år efter år även om trenden skulle avta. Det är alltid roligt att duka med något som sticker ut lite och dessa assietter är verkligen något som drar blickarna till sig!

Två kannor, båda lika fina hittade jag också. Den prickiga kannan för drickan och den lite större kannan för blommorna, för vem har sagt att de måste stå i en vas? Det vita porslinet som kakan står på hör till PORTO-serien, samma som den lilla kannan!

Duken och kökshandduken kommer att användas flitigt här hemma! Linneduken har en söm mitt på där ränderna sedan vänder åt andra hållet precis som de gamla hemvävda dukarna som skarvats. Så himla fint tycker jag som blir lite nostalgisk. Och linnetyg alltså. Sån rustik känsla och ett material som bara blir vackrare med tiden!

Jag har fått en rabattkod att dela med er!
VIKTORIAHOLMGREN ger 20% rabatt på allt utom reavaror! Giltig tills 16/12

Mjuk pepparkaka med glasyr. Den var inte dålig kan jag säga, googlade förstås runt efter ett så enkelt recept som möjligt också! Här kommer det!

100 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
1½ dl filmjölk
1 påse pepparkakskryddor
1½ tsk bakpulver
3 1/4 dl vetemjöl

Smält smöret och ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker poröst och tillsätt smör, filmjölk och pepparkakskryddor. Vänd sedan ner mjöl och bakpulver och rör om försiktigt innan du häller smeten i en bröad sockerkaksform. Grädda på nedre delen av ugnen ca 40-50 min.

Kan garneras med glasyr (vatten och florsocker) eller en frosting (den där får du googla) med lite lingon på. Helt ljuvlig och superenkel att göra!

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.