IMG_0021

Mitt 2018

Alltså 2018. Det har väl inte hänt så mycket tänker jag, inga fler födda barn, ingen större renovering eller byggen. Men hallå. Vi har ju gjort massor av andra trevliga saker, även mindre trevliga. Jag tänkte göra en liten resumé, för er och för mig själv, så här har ni mitt 2018!

Året började med två kattungar, vi hämtade hem dem på juldagen egentligen men hela våren hade vi små kattungar att gosa med. Astrid och Sixten. De hade hittats kalla vid vägkanten med bara bilspår som ledde från platsen, dumpade sådär strax före jul. Vi tog med oss två så de har sällskap av varandra. Den ena fick ett nytt hem senare då jag kände att tre katter blev mycket med tanke på att vi hade Elvis men strax efter pinkade Elvis på mannens skor mitt framför våra ögon. Han hade pinkat inne i 6 år och där tog vi det tuffa beslutet. Från tre till en katt på ett par veckor men Sixten visade sig vara en helt fantastisk katt som älskar barn.

Jag tycktes ha repat mig ganska bra ifrån min utmattningsdepression och detta är det första året jag mått riktigt bra! Besökte Formex i januari och träffade Anna från I AM Interior, fick ett jobberbjudande och sa upp mig från min tjänst på förskolan. Jag jobbar deltid att sköta deras instagramkonto och kunde nu lägga övrig tid på mitt egna företag inom blogg, foto och inredning. Jag var livrädd och överlycklig på en och samma gång men det är mitt bästa beslut jag tagit i år och kanske är det därför jag mått så bra!

Kalkfärg pryder väggarna i så många hem och nu fick även Wilhelms rum en makeover, kulören heter Vallmofrö från Jotun.

 

Hönsen hade gömt undan ägg och fick kycklingar. En mysig tid det. Senare i höst bestämde vi oss för att sälja flocken och leva utan höns ett tag, vi hade haft dem i närmare tre år och jag behövde plocka bort tidstjuvar och minska allt som skapade ångest, lite i förebyggande syfte när man kände att det tog mer än det gav tillslut.

Fick äran att fota julbilder i juni.

Vi fick uppleva den bästa sommaren någonsin, den var både varm och med mycket ledighet. Vi började i Grekland i maj men fick sedan njuta i flera månader av varma kvällar och bad i havet.

Det var så varmt på vår baksida att vi skaffade en uppblåsbar pool!

Mitt nyårslöfte inför 2018 var att fota barnen mer, så glad för det! 

Nu har jag ingen bild på henne, men vi valde att ta bort vår hund, Nova. Hon blev 8 år, den finaste smålandsstövaren i världen bortsett från just det problem hon hade, hon tyckte inte alls om andra barn. Hon var helt fantastisk med våra barn, så beskyddande och varm. Men att stänga in henne när andra kom på besök var en tillfällig lösning och nu är Wilhelm så stor att hans kompisar kommer inspringandes i dörren och vi var rädda för vad som kunde hända… Så vi sa god natt till vår lillgumma, saknar henne väldigt mycket…

Tillslut kom hösten. Vi var ute väldigt mycket, blev proffs på att plocka svamp och fota ute i naturen, här går Julie tillsammans med min vän Annas pojke, Lucas. 

Första året jag plockat trattkantareller!

Även om det blev mycket Karl-Johan också. Wilhelm lärde sig känna igen olika sorter och bidrog en hel del!

Det kliar ofta i mina fingrar och i höstas blev jag en dag helt galen på vårt nikotingula kök. Så jag funderade ett tag och bestämde mig sedan för att vi skulle lacka om luckorna.

Vi lämnade in dem på en lackeringsfirma och det blev så himla bra, även om bänkskivan borde fara åt fanders. Det får bli sen.

För vi kom äntligen igång med vårt stora ångestladdade projekt, övervåningen. När Julie var liten upptäckte vi vattenskadorna under taket och var tvungen att riva allt samtidigt som jag krashade ordentligt in i väggen och sedan dess har vi bara stängt för och blundat. En renovering är bara rolig om man valt den själv och vi hade ju precis gjort färdigt där uppe när vatten började rinna längs väggarna. Men nu är vi igång igen, golvet är lagt och nu är det väggar och tak kvar. Min man skadade dock armen så allt är återigen på paus….  Blir det någonsin klart där uppe tro…

Julies rum har fått ny färg tre gånger i år. Vi startade med HoP Greige men den blev för ljus. Då målade vi med Dusky Sarcelles (båda från Nordsjö) och färgen blev så bra!

Ändå så kunde jag inte låta bli att måla när jag ramlade över Jotuns nya färgkarta med en härligt smutsrosa kalkfärg.

Men jag är ingen rosaälskare, det blev alldeles för gulligt i hennes rum så vi målade över med Varmgrå från Jotun istället. Nu känns det bättre hehe..

Årets trevligaste DIY måste vara skåpet som en gång var en trist billybokhylla från ikea.

Jag är så glad för hur jag utvecklats det här året, drömmar som gått i uppfyllelse, jag är bättre med kameran, säkrare på mig själv. Jag har haft massor av fina samarbeten med olika företag och är väldigt nyfiken på vad 2019 kommer att erbjuda. Här är en bild jag gillar, inför samarbetet med Tradera.

Mest av allt är jag faktiskt stoltast över hur jag utvecklats i mig själv. Jag uppskattar tid, magiska stunder, att leva i nuet med barnen, att ha så många vänner och nära som bryr sig om oss och att vi har så många som vi älskar! Jag är inte stressad och lever i mina planer som jag gjort tidigare även om jag fortfarande älskar att planera, jag har lärt mig att leva och uppskatta nuet, vara tacksam för allt vi har. Jag har börjat tycka om livet igen. Julen, lixom resten av året har varit helt fantastisk!

Idag är sista dagen av 2018, vi har bjudit hem två familjer på middag och har en del att stå i. Jag är bara så lycklig över att jag inte känner någon stress eller panik över det, förrut har jag fått ångestattacker över när någon ska komma, kunde springa omkring i sinne, skrika och få svårt att andas.. men äntligen har jag kommit så pass långt att jag riktigt längtar!!! Jag sitter i sängen, oklädd, fick sovmorgon av min man. Klockan är 11. Julie springer omkring i sin nyårsklänning, Wilhelm ser en film. Mannen går och plockar. Tänk att jag ändå inte är stressad…. Och vad jag uppskattar det!!!!!

Jag ville dela med mig av mitt år till er, ett härligt och utmanande år. Jag ser fram emot 2019 men nu ska vi först njuta av de sista timmarna av detta!

Gott nytt år!!!!

23

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Du har jättefina bilder och ett vackert hem. Hur är det med kalkfärg, om man vill måla över med ”vanlig” målfärg, har du nån erfarenhet om det fastnar? Eller måste man ta bort kalkfärgen först?

    1. Hej och tack snälla du! Vill man ha en slät vägg så måste den slipas ner, annars syns strukturen genom färgen! Jag har testat två gånger och en helmatt färg fäste bra men däremot den gången min man råkade köpa halvmatt så… nja. Jag satte upp en hylla och när jag sedan tog ner den så följde väggfärgen med, som om man drog av plast. Jag lyckades då dra av all plastig färg för hand så jag fick tillbaka kalkfärgen som var under haha… Så mitt tips är, slipa ner den för att bli av med strukturen och sen måla med en matt färg!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny