IMG_5218

Våran lösning för TV:n

 

Den kanske minst inspirerande platsen att inreda kan vara kring TV:n. Massor av sladdar, kanske dvd, kanalbox, TV-spel osv. Själva TV:n måste ju sitta på ett bestämt ställe för att ha sin funktion och iallafall jag vill då inte vara utan! Vi har köpt en chromecast och streamar det mesta, tidigare hade vi datorn nedanför också. Vi har inget ljudsystem som man hade förr utan lyssnar trådlöst från dator eller telefon till våran marshallhögtalare, den står på våra ivarskåp i vardagsrummet och ser mest snygg ut.

Jag tycker traditionella TV-bänkar är så trista, som en klump på golvet.  Nuförtiden behöver man egentligen ingenting där under då det mesta är trådlöst, tack och lov men när vi inredde för ett par år sedan så var det inte så! Vi har byggt en egen variant, där det finns plats för fina saker som kan ta fokuset från den stora platta TV:n. Jag tycker hyllorna gör att väggen ser längre ut än om det stått en möbel på den lilla ytan nedanför trappen och det är dessutom enklare att dammsuga och hålla rent. Jag tycker personligen att det är apfult att dekorera med dvd-filmer, precis som att dekorera med spritflaskor i någon barhylla. Då kan man hellre köpa någon smart förvaring, kanske lådor och klä om dem i något fint papper om de inte passar in, och sen ställa i hyllan. Däremot stör jag mig faktiskt inte alls på sladdarna som hänger från TV:n, haha!

Hyllplanen är helt vanliga furu, köpta i bygghandeln, likaså konsollerna. Jag har behandlat dem med vitpigmenterad hårdvaxolja så de blev lite ljusare och inte gulnar, de blir även mycket lättare att torka av! Vi byggde den för flera år sedan och än har jag inte ledsnat, vilket kanske tyder på att det blev bra 🙂

15
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Snyggt! Men skulle inte funka hos oss. Ingenting är trådlöst här. Dvd spelare, boxer och ljudsystem.
  Däremot har vi ett hål i väggen bakom tvbänken och ett hål bakom Tv:n, så alla sladdar går bakom väggen så man slipper se dom. Men den dagen vi byter tv bänk blir det till ett väggskåp med luckor så man kan gömma alla apparater där i.

  1. Vad skönt med sladdarna genom väggen! Min man föreslog det när vi byggde men jag känner mig själv och vet att jag vill möblera om ibland så vi skippade det! Ja ett skåp är ju en bra idé bara man inte förlorar kontakten dosorna, typ boxern! Jag älskar trådlöst haha!

 2. Japp, snyggt. Men sladdarna förtar det fina intrycket…. De är ju jättelätta att dölja. T.ex. med en fin låda som du själv föreslår . Eller en stående print..

  1. Jag stör mig dock inte på dem, tycker det är lite charmigt “typiskt mig” över det hela. Lite slarvigt.. Min man vill dra en sån där plastkanal där man stoppar i dem men det är nästan värre haha.. Vi får se om jag hittar något lämpligt! 🙂

 3. Heej!
  Så fint du har det 🙂
  Vart kommer postern ifrån?
  Love it!!

  1. Hej och tack!! Om jag inte minns del så är den från printler!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny