IMG_3119

Daimkolakakor en regnig dag

Idag har det regnat en del och ingen av oss hade någon större lust att gå ut! Vi åkte och handlade lite snabbt och bakade oss lite kakor. Jag är, som jag nämnt tidigare, ingen jättebagare haha så jag föredrar att hålla det enkelt. Kolakakor är busenkelt att göra och går så snabbt. Och vem gillar inte kolakakor lixom? Vi tog ett helt vanligt recept och la till hackad daim, både i degen och lite som topping. För vem gillar inte daim?

För er som inte har recept till kolakakor kommer här min special!

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-2 msk ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dubbeldaim

Blanda ihop alla ingredienserna inkl hackad daim men spara lite att lägga på toppen. Sätt ugnen å 175 grader. Rulla små bollar av degen och placera ut på bakplåtspapper. Platta ut bollarna med fingrarna och strö över daim och grädda sedan i ugnen 10-12 min (tills de börjar få lite färg). Supergott!

11
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny