IMG_4471-3

Syprojekt i Julies rum

I samarbete med Ohlssons tyger

Okej alla kreativa själar. Det finns ju inget mer tillfredsställande att skapa vackra saker själv. När jag flyttade hemifrån fick jag en symaskin i julklapp och min mamma ursäktade sig och sa att det var en sån tråkig julklapp. Men hon insåg att jag skulle behöva en – och som jag sytt!

En del tråkiga saker. Kortat av gardiner och lagat kläder. Men också sytt kjolar, dukar, mängder av mössor, napphållare och barnkläder när Wilhelm var liten och så förstås kuddar och annan fin inredning! Jag är inget proffs överhuvudtaget måste jag säga, jag fixar rak och sicksacksömmar men det kommer man långt med. Det bästa är när man faktiskt får strunta i hur man egentligen ska sy, och istället faktiskt bara syr! Vem kommer att syna lixom?

Förra veckan fick jag besöka Ohlssons tygers lager och webshop som finns i Umeå, tog med mig syrran som försöksexperiment (jag ska minsann lära henne att sy)! Och alltså… få strosa omkring bland strukturer och mönster och välja ut de finaste tygerna till Julies rum. Dröm!!

Sen var det bara att bjuda hem syrran, bulla upp med sockerkaka och symaskin och sen sydde vi! Det roligaste var ändå att se henne sy, hon kom och trodde jag skulle göra jobbet åt henne (haha) men hon fixade det utan problem och tyckte till och med att det var roligt!

Men nu till mitt projekt. Jag har sytt en uppsättning sängkläder till Julies säng! Mönstrat påslakan och mönstrat underlakan i samma toner! Lätt som en plätt och kul med unika detaljer!! Tycker det är lite roligt med mönstrade underlakan, vem säger att de måste vara enfärgade och trista egentligen? De behöver man ju inte ens sy, bara köpa tyg och lägga dit!  Sen tycker jag det är roligt med sånt som inte finns i allas hem, typ loppisfynd och olika DIY – det blir lite mer personligt!

Det blir ju ofta kvar lite tygbitar när man sytt och det är ju skadligt att bara kasta tycker jag! Jag brukar spara till framtida projekt eller sy påsar som förvaring till barnrum eller presentpåsar. Nu har jag även rivit flera remsor som man kan ha som presentsnöre och så funderar jag på att sy en scrunchie, ni vet en sån där hårsnodd av tyg. Har ni fler tips?

Jag rev ett gäng tygremsor som sagt, en del hamnade i presentinslagslådan och några knöt jag upp gardinerna med! Jag hittade så fina sammetsgardiner på Ohlssons tyger som går i samma ton som Julies väggar! Gardinen heter James och finns i massa fina färger.

Och så kom solen fram… Det var igår. Nu ösregnar det ute! Men i solen kunde man riktigt se hur sammeten glänste, annars är den rätt matt och härlig!

 

 

21
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Susanne

  Åh, jag blir så inspirerad av din kreativitet. Just nu är mitt hem en enda stor byggarbetsplats känns det som (vi bor typ i sovrummen och ute på vår oisolerade glasaltan som börjar bli aningens kallt nu ?).

  Jag har dock en målbild och i den ingår det att damma av symaskinen.

  Tips: kanske kan du spara stuvar från de fina tygerna och sy ett sånt där amerikanskt lapptäcke…?

 2. Agneta Gustafsson

  Hej! Så fint!

  Vilka tyger (namn) är det i lakan, påslakan, örngott samt gardin?

  Mvh// Agneta

  1. Viktoria Holmgren

   Hej! Ursäkta mitt sena svar, jag kunde det inte utantill så har kollat upp det! Karolin heter tyget jag använde till påslakanet och örngottet, Minivega heter tyget till lakanet och gardinerna heter James! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.