IMG_4638-2

Garderobsfunderingar och höstplagg

Jag och kläder. Förut shoppade jag en hel del, gärna mycket och billigt men det resulterade i dålig kvalitet och att jag aldrig riktigt tyckte om plaggen. Men så har jag svårt för att kasta också så det hopades säckar i källaren istället. För ett par år sedan rensade jag och skänkte bort det mesta. Köper hellre få och riktigt fina kläder som jag kan använda i många år!

Nu har ju jag och mannen dock varit utan riktiga garderober i flera år och istället delat på ett mindre skåp i Julies rum i väntan på den där övervåningen. Nu är den klar men vi har ännu inte byggt garderoberna. Jag hade tänkt ta en rensning då när jag ändå skulle flytta över alla kläder men istället fick Julie ett till finskåp som jag såklart började fylla. Till en början var det sommarkläderna men nu är allt bara en enda röra… Puh. Började så smått idag att rensa men… jag kommer behöva hälla ut allt på golvet och sedan plocka igen godbitarna. Jag har läst lite om “kapselgarderober”, har ni hört talas om det? Det går egentligen ut på att man begränsar antalet plagg, hela garderoben bör mer eller mindre matcha varandra och det ska finnas ett gäng plagg för varje kategori ex basic, uppklätt, osv. Jag kommer inte orka hålla mig till en massa regler men blev lite inspirerad till att iallafall få någon ordning!

Mitt i allt har jag verkligen suktat efter lite fina höstkläder. Gärna sånt som funkar året om men lite finare. Jag har fastnat lite i långklänningar, fina skjortor och långkjolar och nu fick jag hem lite av nyheterna från Ajlajk, det får bli början på min höstgarderob! Deras kläder är av superfin kvalitet och känns lite roligare utan att bli för mycket, för sån är jag inte heller. Det bästa med deras kläder är att de är så galet sköna!! Mjuka!! Sitter bra mot kroppen! Så tips där till dig om är en sucker för sköna kläder!

Nej, kanske jag bara skulle skynda på garderobsprojektet. För nu är det för rörigt för att hitta allt det där fina!! Jag efterfrågade tidigare i veckan på instagram efter era favoritbutiker och klädmärken, har ni några tips?

 

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.