IMG_6372

Världens bästa möblellack

Det måste vara fler än mig som letat efter den perfekta möbellacken? En sån som inte förändrar färgen på varken kalkfärg eller gammalt patinerat trä och som inte lämnar en ful klassisk lackad yta. En osyling lack helt enkelt. Så jag kan ju inte bara vara tyst utan tänkte därför dela med mig av mitt fynd!!

Jag har ju målat vårt köksbord i en härlig kalkfärg (Vintage Paint i kulören Warm Latte) och det blev ju fettfläckar direkt förstås. Jag testade behandla det med ett vax men färgen blev mycket mörkare (typ som en enda stor fettfläck) och så försvinner ju vaxet lite varje gång man torkar bordet. Jag har testat olika sorters vax och lack tidigare, framför allt kanske då på gamla fina träbord som man vill skydda men trät har alltid fått en annan färg eller en jobbig lackig yta.

Så nu till lacken. Vintage Paint – Vintage Ultra Matt Varnish. Finns på massor av ställen på nätet! Jag testade förstås att lacka en fläck på mitt gamla bord jag har som köksö och när sedan min vän var förbi visade jag henne ungefär var jag lackat men hon kunde inte se var! Det är en väldigt tunn och matt lack och ska appliceras i flera tunna lager.

Och varsågoda 😉

12
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.