IMG_7447-2

Äppeldricka

För ett par veckor sedan bad jag mina följare om råd kring vad man kan hitta på med alla höstens äpplen! Jag fick massor av svar, bland annat frysa in i skivor till vinterns äppelkakor, äppelsirap, äppelmos, torkade, gelé, chutney, äppelremmar, äppelglögg… ja svaren var många. Det var många som lämnade in till ett musteri men riktigt så mycket äpplen hade ju inte vi. Som tur var fick jag ett bra recept på äppeldricka och jag tänkte dela med mig av det. Det var så himla enkelt och så himla gott!

Äppeldricka
5 liter äpplen, ca 2,5 kg
6 liter vatten
1 msk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 dl socker/liter must

Fyll in bunke/hink med 6 liter vatten. Skär upp och lägg ner äpplena i hinken tillsammans med övriga ingredienser utom sockret. (Jag hade ner 1 msk vinsyra och skippade natriumbensoat). Låt det stå i fem dygn och rör om minst en gång om dagen. Plocka upp äpplena och finsila drycken. Rör ned 1 dl socker per liter must, jag tog lite mindre socker dock, rör om tills det löst sig. Häll upp i rena flaskor och förvara mörkt och svalt, jag frös ner en del då hållbarheten blir sämre när jag skippade vissa grejer!

Jag fick tipset om att blanda ut med fruktsoda men tänkte direkt att det borde bli gott i lite mousserande vin hehe… Min dricka blev syrlig men vill man så häller man i mer socker!

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.