IMG_7855

Ny gasolkamin i mitt växthus!

I samarbete med Gasoltuben

Idag var jag och Nora ute i växthuset och grejade. Nu är det nästan klart, jag har burit in en massa grejer iallafall, mannen lär väl sucka då han ska in och lägga de sista plattorna men jag kunde inte motstå.. Vi har fått en hel del snö och solen sken så härligt idag… Bara några få minusgrader och Wilhelm skulle bjuda sin kompis på lunch så det blev korv med bröd där ute! Jag har tänkt mig ett runt bord där inne men det måste slipas och behandlas innan jag är nöjd så jag ställde bara in vårt gamla matbord tillsvidare.

Växthuset var ju planerat att komma upp redan i våras så ni kan ju tänka er hur övervänt jag varit men det var lite som saknades i leveransen som drog ut på tiden… sen har min man varit ute och jagat varendaste helg hela hösten och inte haft tid att fixa… Men nu ser vi ljuset i tunneln! Det börjar ju bli som kallt här nu och vi har klurat på olika lösningar men ingen av oss hade lust med något större projekt med skorstenar osv så vi bestämde oss för en gasolkamin! Jag hade sett en kamin tidigare som jag letade upp och läste lite mer om. Kaminen heter Provence och drivs som sagt med gasol. Den är godkänd för inomhusbruk (till och med inne i huset alltså!!) och har hjul så rätt som det är så åker den in under de kallaste månaderna då man ändå inte vill vara i växthuset. Förutom att gasolen värmer så är den delvis gjord av gjutjärn som håller värmen mer effektivt. Kaminen hittar ni hos Gasoltuben!

Nu ska vi fixa sista där inne, sen blir det till att ordna glöggmys och pysseldagar där ute! Så härligt!!!

13
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Birgitta

    Så jättefint!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.