IMG_9831

DIY: Vintage dockskåp

För några veckor sedan bar vi in skåpet från altanen. Det har stått där ute i väntan på att få en plats i Julies rum alldeles för länge. Skåpet köpte jag för 100:- i en secondhandbutik och är nog något utav en möbelfavorit här hemma.

Julie älskar att leka med sina små kaniner och andra figurer i dockskåpet. Vi har haft några olika dockskåp under åren här som jag målat om och tapetserat osv men nej inget blev någon favorit hos mig. Jag tänkte, varför måste ett dockskåp vara ett dockskåp? Varför inte bara ett fint skåp? Med dockor i lixom?

Nu äntligen har jag sålt bort ett annat stort skåp (och hennes gamla dockskåp) och har kunnat göra plats för detta i Julies rum! Hon och jag har tillsammans varit på loppis och letat prylar som kan passa in, Julie fick en briljant idé om att ha små virkade dukar som mattor så det gick vi all in på. Hon har beställt en lampa av mig och något att hänga kläderna på och det har jag pysslat ihop, i all enkelhet. Det behöver ju inte vara så avancerat men det roliga med det här skåpet är att det är ett långsiktigt och kreativt projekt. Nu har vi alltid något att titta efter på loppis tillsammans! Och kan klura på enklare pyssel. Just nu söker hon något vi kan bygga en gunga av och jag söker efter pyttesmå tavelramar.

Ljusslingan som var tänkt till hennes lilla gran stoppade vi istället in genom hål och sprickor så hon fick riktig belysning där inne.  Vi har dragit den dubbelt längst in under alla hyllplanen och satt fast den lite provisoriskt med eltejp (inget att rekommendera, sitter dåligt haha) men det får vi fixa. Julie hittade elektriska värmeljus på ica, då har kaninerna lite mysbelysning också.

Möbler tycker jag har varit svårt, svårt att hitta begagnat och lika svårt att hitta nya som är både fina och prisvärda. Vi har några vackra från Maileg sen tidigare och sen får vi väl se vad vi får för idéer!

Och det bästa med skåpet? Att man stänger in leken och hela röran och får ett fint och prydligt skåp.

Vad tycker ni?

32
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Anna

  Underbart fint! Jag gjorde kakelugnar av elektriska värmeljus och toarullar. Klä rullen i fint papper eller måla den. Trä den på ljuset. Klipp ett fyrkantigt hål vid lågan.

 2. Hannes

  Så himla fint!! Hade inte ens tanken på ett dockskåp som detta. Älskar när andra ser möjligheter i det man själv kollar förbi!!

 3. Ellenor

  Så fint ? har ett liknande skåp som jag haft lite samma tanke med, men sen blev det förvaringsskåp till värmeljus istället ?

 4. Volang

  Alltså detta är SÅ fint!!!

 5. Louise

  Åh åh åh!!! ? Underbart! Hade samma plan med ett skåp här hemma, men det fungerar än så länge bara som ett bös-skåp för alla miljoners pysselattiraljer som slängs in vid snabbstädning. Får se om jag någon gång får ändan ur..

 6. Ditt dockskåp är bland det gulligaste jag sett på länge! Super imponerad. Tack för all super inspiration du sprider.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.