IMG_9510

Chokladkaka med coffee caramel frosting

I samarbete med Sjöstrand Coffee

Jag har den stora glädjen att få dela med mig av ett härligt kaffeinspirerat recept, som en del i Sjöstrand Coffee’s adventskalender. Jag har bakat med några av mina favoritingredienser, choklad och kaffe, det tycker jag är en perfekt kombination. Iallafall om man älskar choklad och kaffe som jag! Kan ju inte bli fel lixom. Jag bjöd på den här kakan under ett av decembers adventsfika med våra vänner och den är rätt mäktig och räcker till många. Serveras med fördel med grädde!

Vi använder Sjöstrands espressomaskin som inte bara gör grymt ekologiskt kaffe utan även är så himla snygg i vårt kök! Mitt favoritkaffe är Espresso No.2 och det är även det jag använt till den kakan jag snart ska visa er. Älskar att kapslarna även är komposterbara!

 

Så, det nu nu väntat på. Receptet på Chokladkaka med coffee caramel frosting!

Chokladkaka:

100 g mörk choklad 70%
1 dl kakao
2 dl farinsocker
2 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform med kakao. Hacka chokladen och värm 1 dl av sockret med mjölken tills den kokat upp. Stäng av plattan och rör ner chokladen, låt svalna.
Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Vispa sedan ner äggen och rör ner chokladsmeten.
Sikta ner mjöl, bakpulver och salt och vänd ihop smeten. Häll ner i formen och grädda ca 45 minuter i ugnens nedre del. Låt kakan svalna något och töm sedan ur den på ett vackert fat.

 

Coffee caramel frosting:

50 g smör
1 dl farinsocker
1,5 msk espresso
1 msk mjölk
2 dl florsocker

En näve pekannötter

Lägg alla ingredienser utom florsockret i en kastrull och låt koka upp på medelvärme under omrörning. Låt puttra en liten stund, ta den sedan från plattan och vispa ner florsockret. Låt den svalna lite under omrörning och häll den sedan över kakan och dekorera med pekannötter eller andra favoritnötter.

Serveras med grädde!

Där ser ni en del av vårt adventsfika. Gästerna bjöds även på en enkel drink med mousserande vin och tranbärskoncentrat samt en härligt god kopp kaffe! Ja också pepparkakor, lussebullar och annat gott som hör till ett ordentligt adventsfika!

 

11
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.