IMG_3285

Kallsådd, ranunkel och blivande hönsfarm

Hej på er! Hoppas helgen varit fin.

Själv har vi vilat och polemasat. Vet ni vad det är eller är det någon slags norrländska?! haha! Världens bästa ord iallafall. Betyder att man grejar och gör lite det man känner för i stunden. Dolat på.

I fredags slutade Erik jobbet lite tidigare och åkte och hämtade barnen. Jag passade på att smita in i blomsterbutiken och föll för en enstaka blomma. Den hette visst fjärilsranunkel! Hade nog köpt en hel bukett om det inte vore för att det bara fanns en kvar. Jag har ju en vas som är så bra för långa, tunna enkla buketter. Den blomman har gjort mig så glad flera gånger i helgen, tänk att en liten blomma smittar av sig så!

I går var det så himla fint väder, strålande sol och plusgrader. Självklart stack jag ut till växthuset och bestämde mig för att testa kallså. Eller ja, jag har ju redan testat med en låda persilja men nu körde jag all in och planterade en himla massa blomster också. Får hålla koll på när de tittar upp och på temperaturen, risken är att jag får bära in allt känsligt mycket snart haha… Har ingen koll på vad jag gör känner jag, det enda jag vet är att jag är väl tidig med allt jag gör i år. Jag har iallafall köpt hem en byggfläkt och nu även beställt en termostat, eller frostvakt som det också kan kallas. Då drar jag igång värme i växthuset, men jag tänkte vänta så länge som möjligt ändå just för att det kan bli något kostsamt att hålla 10 grader dygnet runt!! Vi har ju drygt 60 cm snö här ute än, kalla nätter har vi också emellanåt.

När jag var ute och “polemasade” kom jag på att jag köpte en korg förra sommaren! Så den var jag förstås tvungen att leta fram. Har letat äldre varianter länge men utan att hitta så jag blev så glad när jag hittade den här, en sån hantverkskorg.

Väntar ivrigt på kycklingar kan jag ju nämna också. Vi har några dvärgsilkeshöns sen innan men vår katt Sixten försökte fånga dem i höstas. Efter influensan då jag strecksåg Mandelmans gård så blev jag så ivrig på att skaffa fler.. Så jag letade upp avelsägg från Hedemorahöns på nätet och fick de skickade hem till oss. Kalaset gick på nästan 400 spänn för 8 ägg med frakt haha… Sen fick jag veta att en tjej i grannbyn har samma ras… och sålde mig 4 hönor för samma pris. The more the merrier, va? Nu blir jag väl en crazy chicken lady. Men dessa kommer nog katten inte våga sig på! Jag la de där äggen under mina små hönor som ruvar iallafall och när jag lyste äggen i går för att se om det fanns något liv i dem så visade det vis att det växer i alla 8. Hoppas allt går bra nu för då kommer 8 kycklingar nästa helg!

Nej det var nog allt för mig ikväll.. Trött som vanligt så det är väl lika bra att man går och lägger sig. Imorgon blir det två möten och så får Julie hänga med mig, hon är också så trött just nu! När ska det vända… Jag hoppas ni mår bra allihop trots coronakaoset runt om oss. Kram! Och sov gott!!

11
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny