vaxthus inspiration

Läget i växthuset

Hej från växthuset! Idag var jag där ute och grejade en stund, eller ja, jag är ju ut dit flera gånger per dag för att vattna, plasta in och kolla läget. Jag har röjt upp lite där inne och kastade ut matbordet som faktiskt inte ryms just nu. Frågan är om jag ens ska prioritera att ha det där inne sen, jag tror inte det. Kanske är det skönare att ha lite luftigt och faktiskt rymma lite plantor också.

Det här är vårt första år med växthus och jag lär mig saker hela tiden, små tips och trix och så försöker jag hitta någon slags lösning på hur man ska förvara alla plantor så praktiskt som möjligt. Har inte hittat någon om ni trodde det haha! KAOS!

Rosenskärorna jag satte i februari blommar fint och jag är nästan lite glad att jag satte de så tidigt. Våren här uppe i norr känns rätt frånvarande, allt går så sakta och rätt som det är har det snöat. I maj! Vi har minusgrader om nätterna och jag är sååå rädd om mina plantor så jag kör både värmefläkt och bubbelplast på dem.

Förra årets dahliaknölar kunde jag sätta tidigare än de jag beställde i år då de väntar bra länge innan de skickar. Jag är ju lat av naturen så jag märkte aldrig upp knölarna i höstas, hade väl ändå bara 4 som klarade sig. Den här som står i kruka är en av de och jag misstänker att det är min Café au lait. Den rackaren hann ju aldrig blomma förra året då frosten tog allihop redan i juni men jag tycks känna igen utseendet. Känns fint att kunna njuta av växterna redan nu även om de ska bubbelplastas in för natten sen igen.

Ja här ser ni den mindre vackra hörnan. Till en början ställde jag bara allt på golvet men insåg att jag hade alldeles för många plantor och det blev lite krångligt med inplastningen!! Frågade min man lite snällt om jag kunde få tillbaka mina hyllor (som han hade fått till garaget som han precis vårstädat och staplat sina grejer på haha) men det fick jag såklart. Då kunde jag få upp några plantor från golvet iallafall! Till nästa år funderar jag på att köpa hem fler av dessa och nu finns det även en variant med “växthus” (typ en plastpåse med dragkedja) och då kanske jag slipper denna inplastning varendaste kväll. Alternativet är att jag planterar allt i plastbackar (som den till höger på bilden) och så kan man bara lägga på locket på kvällen tills de blivit för höga. Blir dock en himla massa lådor där inne haha! Får klura på saken tills nästa vinter helt enkelt.

12
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.