IMG_8924-2

Det nalkas höst i växthuset

Ja nu är hösten här. Det mesta i trädgårdslandet har frusit ihjäl och till helgen börjar älgjakten, då vet man. Jag har ställt in en del krukor i växthuset och hoppas på att kunna njuta av blommor ett tag till! Jag har även börjat städa så smått, började med att göra plats på mitt planteringsbord. Jag var in och köpte på mig lite höstblommor igår så nu har jag planterat ner en del. Det är lite trevligare att hålla på med sånt här en fin solig höstdag så jag passade på nu när det var varmt och skönt!

Det slår ju aldrig fel förstås men just när det börjar bli kallt så har ju allt börjat växa så bra haha.. Där uppe på bordet i den grå krukan står min Physalis, hade nästan tänkt kasta bort den men då såg jag den första blomman.. Hoppas det hinner bli något!!

Den söta ska få stå på bron tänkte jag. I sommar har vi ju ägnat (lite) tid åt att fixa bron med tak men det saknas räcke och lite krimskrams (typ brädfodring haha) så det ser inte så jättefint ut än.. Men man får fokusera på den här krukan istället haha..

Rosenskäror i växthuset, alla där ute är stendöda så jag är glad att jag tog in dessa i tid!

Samma sak gäller mina dahlior.. Nästa år tror jag alla finaste hamnar i krukor bara för att det blir så enkelt att ställa in mot hösten..

Här ska ni få ett roligt tips på tomater, denna planta heter Hundreds and Thousands, en slags ampeltomatplanta som bara kryllar av små tomater! En lättskött rackare som verkligen levererar.

Här är en av stoltheterna, aubergine. Jag sådde de för sent i våras så jag trodde inte jag skulle hinna få någon men.. en iallafall!! Kommer definitivt sätta dessa nästa sommar!

10
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.