IMG_0391

Julens utmaning: loppade klappar!

Jag drog igång en liten utmaning på Instagram ikväll, där det gäller att byta ut en eller flera julklappar mot någonting man köpt på loppis, gjort själv eller något man inte behöver själv längre!

För att jordens resurser ska räcka till och för att vi måste minska på alla utsläpp så måste vi försöka tänka om och köpa mindre nytt helt enkelt. Så tänkte att det skulle bli en rolig utmaning! Sen råkar jag ju älska loppis och DIY också, skulle inte bli jätteledsen om jag fick en sån kreativ julklapp! 🙂 Det är inte heller så att man är bäst om man köper allt begagnat utan att man kanske iallafall utmanar sig själv att se potentialen i begagnatmarknaden! En loppad julklapp ersätter iallafall en nyproducerad och det är ju jättebra!

Till personer som har allt redan är det ju perfekt att ex köpa kökshanddukar på loppis och så komplettera med någon god olivolja och ett paket flingsalt till exempel. Min mamma som har allt till exempel, hon skulle nog bli superglad av en fin loppad ljusstake och en bunt stearinljus, man kan ju även lägga lite krut på själva inslagningen!

Jag kommer att dela en hel del tips på vad man kan loppa för julklappar, fina inslagningar i hållbart men vackert material och så en del DIY-tips! Hoppas ni hakar på utmaningen! Kika in hos mig på instagram @viktoriaholmgren och spana in #loppadeklappar för tips på julklappar, inslagningar och DIY!

Här kommer ett tips på en vacker inslagning! Återanvänt papper, en tygremsa från ett linnetyg jag köpte billigt på loppis och torkade blommor! Allt kan dessutom sparas efter öppnandet och användas en gång till!

Virkat, dukar och andra textilier finns det en uppsjö av på loppis. Ge bort det som det är eller sy något fint av det! Mer inspiration kommer, so stay tuned!

 

 

 

13
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.