IMG_0553

Julklappstips till dockskåpet!

Här kommer ett kreativt julklappstips till alla er med barn eller barnbarn! För det finns så många söta grejer på loppis och så mycket enkla grejer man kan göra själv till dockskåpet! Jag tänkte visa er lite av vad vi har i vårt dockskåp och såklart visa självaste dockskåpet. Jag har ett helt inlägg om vårt Vintage DIY dockskåp om ni vill se mer av det!

viktoria.holmgren.dockskap.diy.vintage

Vi har haft lite olika dockskåp här hemma men det här blev allra bäst. Kostade oss igenting då vi redan hade skåpet, det går att stänga in oredan och så ser det ut som ett vanligt skåp igen. I de gamla dockskåpen hade jag både målat och tapetserat, än så länge har jag inte gjort så mycket åt väggarna mer än att sätta upp lite tavlor! Men det går ju lika bra att sätta upp någon tapet här med, kanske räcker det med häftmassa så kan man göra om utan att skada skåpet!

Det finns ju massor av DIY till dockskåp, typ galgar, vimplar, bygga små möbler osv.. Det roligaste är kanske att man kan pyssla med barnen, eller så kanske det är barnet i mig som bara vill vara med och leka haha!

Vi har en del småsaker från Maileg, talltiken och några koppar också lite låtsasmat. Jag och barnen pysslade så fina kakor av trolldeg tidigare men de har hunden ätit upp haha.. Så vi investerade i lite lekmat istället! På loppis har vi hittat en massa fina miniatyrer, klocka, symaskin, kaffepanna osv men även små hinkar (typ skurhink till våra möss), en liten zinkkruka som blev badkar, en massa virkade smådukar som blev allifrån mattor till filtar och lampskärmar. Det är bara fantasin som sätter gränser! 🙂

Små tavelramar finns det också gott om på loppisar, jag klippte ut bilder från kort och sånt från Mrs Mighetto! Nu börjar det bli dags att julpynta i dockskåpet men det verkar som att en liten nisse tänkt flytta in där i år! 🙂

dockskåp.viktoria.holmgren.diy.inredning

9
Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email

Detta inlägg har en kommentar

  1. Ingrid Wenell

    Men alltså så makalöst fint! Vilka skatter! Tycker vårt dockhus är fint, men detta är ju magiskt. Loppis är bäst!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.